مسمومیت در قناری چگونه رخ می دهد؟

مسمومیت در قناری

مسمومیت در قناری مشکلی خطرناک و مهم به حساب می آید که حتماً باید پیگیری شود قناری ها هم مانند سایر پرنده ها و سایر حیوانات ممکن است که در اثر تغذیه ی نامناسب و عوامل مختلف دیگر دچار مسمومیت شوند‌. با توجه به اینکه در بین پرندگان قناری ها بدن بسیار ضعیف تری دارند، در اثر مسمومیت آسیب بیشتری می بینند و حتی خطر احتمال مرگ برای قناری ها در اثر مسمومیت نیز بسیار بالا است.

 در چنین شرایطی شما به عنوان صاحب قناری باید عواملی که باعث ایجاد مسمومیت در قناری می شوند را شناسایی کنید تا قناری خود را از این عوامل دور نگه داشته باشید و پرنده شما دچار مسمومیت نشود.

در ادامه سعی می‌ کنیم که عوامل ایجاد کننده ی مسمومیت برای قناری ها را به صورت کامل برای شما توضیح دهیم تا با شناخت این عوامل در جهت حفظ سلامت قناری های خود بهتر عمل کنید.

معرفی عوامل ایجاد کننده مسمومیت در قناری

عوامل ایجاد کننده مسمومیت در قناری شامل گزینه های مختلف می شوند و هر یک از این عوامل باید به صورت کامل بررسی و شناخته شوند. تا بتوان بدین ترتیب از بروز مسمومیت برای قناری جلوگیری کرد. در ادامه سعی می‌ کنیم که این عوامل ایجاد کننده را به تفصیل برای شما معرفی کنیم.

مسمومیت در قناری

ظرف غذای نامناسب

شاید برای شما عجیب باشد اما باید بدانید استفاده از انواع ظرف های مسی، آهنی یا ظرف هایی که آبکاری شده اند برای تغذیه قناری می تواند باعث ایجاد مسمومیت شود. زیرا ظروف مسی و آهنی ترکیباتی در خود دارند که ممکن است با غذای قناری ترکیب شوند و در این صورت مسمومیت شدیدی را برای قناری به وجود می آورند. پس هرگز از این ظرف ها به عنوان ظرف غذا یا ظرف آب قناری استفاده نکنید تا خطر مسمومیت کاهش پیدا کند‌.

استفاده از ظرف های استاندارد و پلاستیکی به عنوان ظرف آب و ظرف غذای غذای قناری می تواند اقدام موثری برای جلوگیری از مسمومیت به شمار بیاید. دقت داشته باشید که قبل از پر کردن مجدد ظرف غذا و ظرف آب بهتر است که این ظروف را به صورت کامل شستشو داده و مجددا از آن استفاده داشته باشید تا بهداشت و سلامت قناری تضمین شود‌‌.

آب و غذای آلوده

یکی از مهمترین عواملی که می‌ تواند برای قناری باعث مسمومیت شود، آب و غذای آلوده می باشد. استفاده از غذاهای فاسد شده یا آلوده خطر مسمومیت را برای قناری شما افزایش می دهد و به همین دلیل است که همواره تاکید داریم از غذاهای بسته بندی شده و بهداشتی برای قناری خود استفاده کنید‌. تا چنین مشکلاتی پیش نیاید. استفاده از غذاهای فله می‌ تواند باعث مسمومیت شود.

 جهت خرید غذا های بهداشتی، بسته بندی شده، تمیز و سالم برای قناری های خود می توانید به وبسایت میل ورم آسیا مراجعه کنید. قطعاً با استفاده از غذاهایی که در این سایت عرضه شده اند هرگز قناری شما دچار مسمومیت غذایی نمی شود.

نکته ی دیگر این است که گازهای سمی زیادی در محیط وجود دارند. شما باید قفس قناری و ظرف غذا و آب قناری را در محیطی قرار دهید که مطمئن هستید این گازهای سمی وجود ندارند. به خصوص کسانی که ساکن تهران می باشند، باید سعی کنند که حتی الامکان در زمان آلودگی هوا قفس و ظرف غذای قناری خود را در محیط باز قرار ندهند تا باعث مسمومیت نشوند.

مسمومیت در قناری

تنفس هوای آلوده

تنفس هوای آلوده می تواند باعث مسمومیت در قناری شود. به خصوص تنفس انواع دود سیگار، دود ماشین، گاز مونوکسیدکربن و… همه و همه عواملی هستند که مسمومیت را در بدن قناری به وجود می آورند. به همین دلیل است که تاکید داریم هرگز در نزدیکی قفس قناری سیگار نکشید و هرگز در زمان آلودگی هوا قفس قناری را در محیط های باز مانند حیاط یا تراس قرار ندهید.

گیاهان

برخی از گیاهان می توانند باعث مسمومیت در قناری شوند. البته این نوع مسمومیت زیاد شایع نیست و بسیار احتمال پایینی دارد. اما ما موظف هستیم که تمام عوامل ایجاد کننده را برای شما بازگو کنیم.

معمولاً گیاهانی که سمی هستند، بعد از ورود به معده و روده باعث واکنش‌ های آلرژیک دستگاه گوارش پرنده می شوند و مسمومیت را به دنبال خواهند داشت. این گیاهان عبارتند از: آووکادو، خرزهره، سرخدار، دیفن باخیا و…

بهتر است که در محیطی که از قناری نگهداری می کنید، این گیاهان سمی را قرار ندهید تا پرنده ناخواسته با تغذیه از برگ گیاه دچار مسمومیت نشود‌‌.

حشره کش

حشره کش ها بوی بسیار قوی و تندی دارند که این عامل به خودی خود می تواند موجب مسمومیت در قناری شود‌. ترکیبات موجود در حشره کش علائمی مانند: بی اشتهایی، اسهال، لرزش و تشنج را در بدن قناری به وجود می آورند که بسیار خطرناک هستند. هرگز حشره کش را در لانه قناری اسپری نکنید یا مستقیما از حشره کش روی بدن قناری استفاده نداشته باشید.

برخی از داروها

دارو ها هم مسمومیت در قناری را به دنبال خواهند داشت. در صورتی که بیش از اندازه استفاده شوند و یا از داروهایی برای قناری استفاده کنید که به هیچ عنوان تجویز دامپزشک نمی باشد. داروهایی مانند فوران و دیمتریدازول در صورتی که بیشتر از دوز درمانی مصرف شوند می‌ توانند موجب بروز مسمومیت در قناری باشند.

مسمومیت در قناری

علائم قناری مسموم

فرقی نمیکند قناری شما در اثر چه عواملی مسموم شده است، در هر صورت علائم مسمومیت در قناری عبارتند از:

  • اسهال
  • استفراغ
  • افتادگی بال ها
  • کاهش اشتها
  • کاهش وزن
  • خواب آلودگی پرنده
  • افسردگی
  • ظاهر غیر عادی فضله
  • لرزش مداوم
  • فلج شدن پرنده
  • عدم حرکت و پرواز پرنده

پس اگر هر یک از این علائم را در بدن قناری خود مشاهده کردید، باید احتمال دهید که ممکن است مسمومیت اتفاق افتاده باشد و در چنین شرایطی مراجعه اورژانسی به دامپزشک مهمترین اقدامی است که شما باید انجام دهید تا قناری را از خطر مرگ نجات دهید.

درمان مسمومیت در قناری

برای درمان مسمومیت در قناری دامپزشک روش های مختلف درمانی را اتخاذ می‌ کند و با توجه به میزان مسمومیت می تواند از آنتی بیوتیک ها نیز استفاده داشته باشد. حتما سعی کنید که برای درمان اولیه به دامپزشک مراجعه کنید و پس از آن در کنار درمان‌ های پزشکی، درمان های خانگی را هم به کار بگیرید. استفاده از مایعات به مقدار کافی در این دوران توصیه می شود.

سخن آخر

اگر با مسمومیت در قناری مواجه شدید به هیچ عنوان دچار اضطراب و نگرانی نشوید. بهترین اقدامی که می‌توانید انجام دهید مراجعه به دامپزشک و پیگیری وضعیت سلامت قناری از طریق اقدامات دامپزشکی می باشد. سعی کنید که همواره پرنده خود را از عوامل ایجاد کننده ی مسمومیت دور نگه داشته باشید تا چنین مشکلی هم به وجود نیاید.

سؤالات متداول

آیا می توان با درمان های خانگی مسمومیت در قناری را درمان کرد؟

 به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم که به درمان های خانگی صرف، تکیه کنید و برای حل این مشکل و درمان هر چه سریع تر مسمومیت و نجات جان قناری باید به دامپزشک مراجعه کنید و از داروهای آنتی بیوتیک استفاده داشته باشید.

چه زمانی ظرف غذای قناری می‌ تواند باعث مسمومیت شود؟

در صورتی که ظرف غذای قناری متریالی مانند:  مس یا آهن داشته باشد می‌تواند با وجود ترکیباتی که دارد باعث ایجاد مسمومیت در بدن قناری شود.

آیا قناری با خوردن گیاهان هم مسموم می شود؟

 بله برخی از گیاهان مانند دیفن باخیا سمی هستند و خوردن آن ها برای قناری باعث مسمومیت می شود.

2.3/5 - (3 امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *