آیا مراقبت از گوش سگ الزامی است؟

مراقبت از گوش سگ

بسیاری از افراد تصور می‌ کنند که مراقبت از گوش سگ ها مهم نیست و از آنجایی که سگ ها حیوانات نسبتا مقاوم هستند، احتیاج به مراقبت های جزئی ندارند. اما باید بدانید که برای حفظ سلامت سگ بهتر است که مراقبت از گوش سگ به صورت عمومی جدی گرفته شود. سگ ها به علت آناتومی خاصی که دارند، دارای گوش های پیچیده و خمیده هستند و این مسئله باعث می‌ شود که بخش اعظمی از گوش مخفی بماند و این محل مخفی، می تواند موجب رشد انواع عفونت، باکتری، انگل و مخمر باشد.

 این عفونت ها ممکن است که بر اثر اجسام خارجی که در گوش ورود پیدا می‌ کنند رخ دهند و یا یا در اثر آلرژی اتفاق می افتند. برای مثال سگ هایی که به آلرژی دچار هستند و سگ هایی که نژادهای خاص مانند کاکر اسپانیل یا باست هوند دارند، بیشتر از سایر سگ ها در معرض این انگل‌ ها و عفونت های گوشی قرار می‌ گیرند. گوش این نوع از سگ ها باید به صورت منظم و دوره‌ای معاینه شود. تا از خطر عفونت های گوشی در امان بمانند.

همانطور که اهمیت دادن به تغذیه ی سگ بسیار مهم است و باعث سلامت اندام های داخلی می شود، حفظ سلامت گوش و اندام های خارجی هم اهمیت زیادی دارد. شما با خرید غذای مناسب از طریق سایت میل ورم آسیا موجب می شوید که سیستم ایمنی سگ شما قوی‌ تر شود و بدین ترتیب بهتر با انواع عفونت ها مبارزه خواهد کرد.

مراقبت از گوش سگ
مراقبت از گوش سگ

وقتی که سگ، تغذیه سالم و عالی داشته باشد شاید کمتر در معرض خطر عفونت های گوش قرار بگیرد و یکی از اصول مهم برای مراقبت از گوش سگ همین حفظ تغذیه و تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب میباشد. در ادامه سایر اصول مراقبتی مهم را هم مرور می کنیم.

اقدامات روتین برای مراقبت از گوش سگ

مراقبت از گوش سگ شامل اقدامات روتین مختلف میشود. مهمترین اقدام چک کردن منظم گوش است. به خصوص سگ هایی که به صورت مداوم واکس از گوش خود تولید می کنند، یا موی زیادی در گوش خود دارند، باید زود به زود چکاپ شوند و چکاپ گوش برای این دسته از سگ ها بسیار مهم و ضروری می باشد.

 اگر احساس می کنید که داخل گوش سگ شما کثیف است، می‌ توانید با یک پنبه ی ضدعفونی شده با پراکسید هیدروژن، قسمت داخلی گوش سگ خود را تمیز کنید. اما اگر احساس کردید که بعد از این کار باز هم کثیفی هایی در گوش سگ شما وجود دارد، بهتر است به دامپزشک مراجعه کنید تا دامپزشک گوش سگ شما را شستشو دهد.

قسمت داخلی گوش سگ بسیار حساس است. در نتیجه، پاک کردن صحیح و عمقی آن نیازمند دستگاه های تخصصی و دقت بالای دامپزشک میباشد و به هیچ عنوان نباید در منزل به صورت عمقی اقدامی برای پاک کردن گوش سگ داشته باشید.

اگر مقداری از موی گوش سگ شما از کانال گوش خارج شده است، برای اینکه توده و ماده اضافی تشکیل نشود، میتوانید هر چند هفته یک بار موهای خارج شده را جدا کنید و هرگز نباید با موهای داخلی گوش، کاری داشته باشید.

مراقبت از گوش سگ
مراقبت از گوش سگ

زیرا جدا کردن مو های داخلی گوش سگ باعث می شود که میکروب ها و انگل ها مسیر صاف تری برای ورود به گوش داشته باشند و این موضوع موجب می‌ شود که سگ شما مستعد عفونت گوش باشد. درست است که زیاد بودن مو آزاردهنده است و باعث بیماری‌ های گوشی می‌ شود، اما خارج کردن کامل مو هم چنین معضلی را به وجود خواهد آورد. پس حتما این نکته ی مهم را در امر مراقبت از گوش سگ به خاطر داشته باشید و آن را رعایت کنید.

همیشه گوش سگ را تمیز و خشک نگه دارید!

تمیز ماندن گوش سگ باید جدی گرفته شود و شاید مهمترین اقدام برای مراقبت از گوش سگ همین کار باشد. شما باید به صورت مداوم این موضوع را جدی بگیرید و گوش سگ خود را تمیز نگه داشته باشید.

 برای جلوگیری از عفونت در اثر حمام مداوم و یا شنا کردن سگ، می توانید قبل از حمام یک پنبه در داخل گوش سگ قرار دهید. تا مطمئن شوید انجام شنا یا حمام کردن باعث ورود آب به گوش نمی شود و هیچ آسیبی به گوش ها وارد نمی کند.

 علاوه بر این، اگر سگ شما قبلا دچار عفونت گوش شده است و مستعد این بیماری می باشد، می توانید کمی محلول خشک کننده ی گوش مختص سگ ها در داخل کانال گوش سگ استفاده کنید. این مسئله باعث می شود تا آب باقیمانده در کانال گوش سگ به سرعت تبخیر شود و فضای کافی برای رشد انواع عفونت وجود نداشته باشد.

علائم عفونت و بیماری گوش سگ

اگر شما مراقبت از گوش سگ را جدی نگیرید و با انجام اقدامات مراقبتی از ایجاد عفونت جلوگیری نداشته باشید، ممکن است که سگ شما دچار عفونت گوش شود.

  • علائم زیر نشان دهنده ی بروز عفونت در گوش سگ می باشند:
  • خروج ترشح از گوش
  • بوی بد ترشحات خارج شده از گوش
  • تورم و پوسته پوسته شدن سطح گوشت
  • ایجاد قرمزی و التهاب روی سطح گوش
  • ریزش موهای داخلی گوش

دامپزشک با مشاهده ی هر کدام از این علائم و انجام معاینات لازم و بررسی قسمت های داخلی گوش سگ، می تواند تشخیص درستی ارائه دهد و با یک از تجویز مناسب اقدامات لازم برای درمان گوش سگ را انجام دهد. بدین ترتیب شما می توانید بعد از بروز بیماری با مشورت و تجویز دامپزشک به بهترین شکل ممکن مراقبت از گوش سگ را انجام دهید.

مراقبت از گوش سگ
مراقبت از گوش سگ

سخن آخر

اکنون که با اصول مهم در رابطه با مراقبت از گوش سگ آشنا شدید، قطعا می توانید اقدامات جلوگیری کننده برای پیشگیری از این بیماری را انجام دهید. در صورت بروز علائم هم آن ها را به صورت کامل می شناسید و اگر با هر کدام از این علائم مواجه شدید، مراجعه به دامپزشک را در اولویت قرار دهید.

سؤالات متداول

آیا عفونت گوش سگ می تواند خطرناک باشد؟

بله بروز عفونت در گوش سگ در صورتی که درمان نشود و آن را جدی نگیرید، می تواند باعث ورود عفونت به قسمت های مختلف بدن و از جمله مغز شود.

مراقبت از گوش سگ چه ارتباطی به تغذیه دارد؟

 وقتی که شما تغذیه سگ خود را از طریق سایت میل ورم آسیا و یا سایر فروشگاه های معتبر خریداری کنید و از غذای خوب برای سگتان استفاده کنید، باعث تقویت سیستم ایمنی سگ خواهید شد. این تقویت سیستم ایمنی، از بروز انواع عفونت‌ ها در گوش و سایر اعضای بدن سگ جلوگیری می کند.

خروج ترشح بدبو از گوش سگ نشانه ی چیست؟

 یکی از جدی ترین نشانه های عفونت گوش، خروج ترشحات بدبو از گوش سگ می باشد و باید جدی گرفته شود.

Rate this post

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *