سرماخوردگی در عروس هلندی چه نشانه هایی دارد؟

سرماخوردگی در عروس هلندی

سرماخوردگی در عروس هلندی می تواند بر اثر عوامل مختلف رخ دهد. این بیماری وقتی که برای عروس هلندی اتفاق می‌ افتد شباهت بسیار زیادی به آسم دارد و از آنجایی که دستگاه تنفسی عروس هلندی را درگیر می کند، باعث می شود که پرنده دچار احساس تنگی نفس شود و فرآیند زندگی عروس هلندی در دوران سرماخوردگی با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهد شد.

 مهمترین عاملی که باعث ایجاد مشکل در بدن عروس هلندی می شود، تغییرات ناگهانی دمای قفس پرنده است‌. شما به عنوان شخصی که از عروس هلندی در منزل نگهداری می کنید، موظفید که دمای قفس پرنده روی خط تعادل نگه دارید. این پرنده وقتی که با تغییر ناگهانی یعنی کاهش یا افزایش بی مقدمه ی دما روبرو شود، قطعا دچار سرماخوردگی خواهد شد. به همین علت شما باید در فصول مختلف سال نکات مهم را برای نگهداری از عروس هلندی رعایت کنید تا پرنده ی شما دچار مشکل خاصی نشود.

نه تنها عروس های هلندی بلکه اکثر پرنده های زینتی عادت دارند که در شرایط دمای گرم و آب و هوای گرمسیری زندگی کنند و وقتی که دمای قفس پرنده کاهش نامحسوس داشته باشد، پرنده دچار مشکل می شود.

 اگر در منطقه ای زندگی می کنید که دمای آن منطقه در اکثر روز های سال پایین است، باید سعی کنید که همواره به گرمای قفس عروس هلندی اهمیت دهید و سعی کنید که گرمای لازم را برای پرنده فراهم کنید. زیرا این پرنده گرمسیری توانایی زندگی سالم و با کیفیت در هوای سرد را ندارد.

سرماخوردگی در عروس هلندی

راه های پیشگیری از سرماخوردگی در عروس هلندی

برای پیشگیری از سرماخوردگی در عروس هلندی راه های مختلفی وجود دارد و اگر شما این نکته ها را به صورت کامل رعایت کنید می توانید از بروز بیماری در بدن پرنده ی خود جلوگیری داشته باشید. ما روش‌های پیشگیری را به صورت کامل به شما معرفی می‌ کنیم تا دمای قفس پرنده را روی خط تعادل نگه دارید و از سرد شدن قفس پرنده و بروز بیماری سرماخوردگی جلوگیری داشته باشید.

بهتر است که قفس عروس هلندی را در فضای داخلی اتاق قرار دهید که باد به پرنده نخورد. نیاز نیست که حتماً قفس در نزدیک رادیاتور یا بخاری باشد همین که در دمای اتاق قرار بگیرد کافی است. سعی کنید که از لانه های مخملی برای پرنده استفاده کنید. این لانه ها از یک سمت بسته هستند و به دلیل اینکه با مخمل و کرک پوشیده شده‌ اند، می‌ توانند عایق بسیار خوبی برای پرنده در برابر سرما به حساب بیایند و پرنده در فصل سرما از کاهش دمای هوا در امان خواهد بود.

 پوشاندن قفس عروس هلندی در شب هم یکی دیگر از راه حل های کاربردی محسوب می شود. به این صورت که شما در ساعات شب قفس پرنده را با یک پتو یا یک پارچه تمیز می پوشانید و به این ترتیب از برخورد مستقیم باد و سرما به بدن پرنده جلوگیری می شود. اگر قفس پرنده را در اتاق قرار دادید، سعی کنید که حتی الامکان از دستگاه های رطوبت ساز هم استفاده داشته باشید. استفاده از دستگاه رطوبت ساز در فصل سرد و خشک و زمستان باعث می‌ شود که رطوبت مورد نیاز برای پرنده فراهم شود و پرنده در امر تنفس دچار مشکل نشود و بتواند به خوبی نفس بکشد.

سرماخوردگی در عروس هلندی

نشانه های سرماخوردگی عروس هلندی

علائم و نشانه های سرماخوردگی در عروس هلندی شامل موارد مختلف می‌ شود که دقت به هر یک از این موارد کمک می کند که شما متوجه شوید آیا پرنده تان به سرماخوردگی مبتلا شده است یا خیر.

این علائم عبارتند از:

  • کندن پرهای پرنده به وسیله خودشان
  • بسته و نیمه بسته شدن چشم ها
  • خوابیدن بیش از اندازه
  • کم تحرکی
  • ترشح در اطراف بینی و دهان پرنده
  • مشاهده پرهای دانه دانه و ضعیف
  • پر ریزی و کاهش حجم پر
  • عطسه کردن مداوم پرنده
  • کاهش ناگهانی وزن پرنده
  • کاهش اشتهای پرنده

اگر هر کدام از این علائم را در بدن عروس هلندی خود مشاهده کردید باید به این موضوع شک کنید که احتمال بروز سرماخوردگی بسیار بالا است. در نتیجه باید به دامپزشک مراجعه داشته باشید.

 همان طور که گفتیم پر ریزی در عروس هلندی می تواند یک نشانه ی جدی برای سرماخوردگی به حساب بیاید. بسیاری از افراد تصور می‌ کنند که شاید سرماخوردگی در عروس هلندی فقط محدود به عطسه کردن، آبریزش از بینی و یا پرخوابی پرنده باشد. اما این طور نیست بلکه پر ریزی و کاهش حجم پر های عروس هلندی یک نشانه جدی برای سرماخوردگی محسوب می‌ شود و اگر به موقع شناسایی شود، می‌ تواند از پیشرفت این بیماری جلوگیری داشته باشد.

درمان سرماخوردگی عروس هلندی

درمان سرماخوردگی در عروس هلندی باید حتما تحت نظر دامپزشک انجام شود و به هیچ عنوان روش های خانگی کارساز نمی باشند. دامپزشک با توجه به میزان پیشرفت بیماری دارو های مختلف را از تجویز می کند. علاوه بر این رعایت نکات مهم مانند حفظ دمای قفس روی خط تعادل و استفاده از غذا های پروتئینه و ویتامینه هم در این مرحله می تواند کمک کننده باشد.

سرماخوردگی در عروس هلندی

معمولاً دامپزشک قرص یا شربت سرماخوردگی را تجویز می‌ کند و وقتی که پرنده از این داروها استفاده می کند سیستم ایمنی ضعیفی خواهد داشت‌. جهت تقویت سیستم ایمنی پرنده می توانید به وبسایت میل ورم آسیا مراجعه کنید و از غذاهای پروتئینه و ویتامینه که در این سایت عرضه می‌ شوند استفاده داشته باشید تا عروس هلندی شما در دوران سرماخوردگی به بهترین شکل ممکن تقویت شود و بتواند بهتر با بیماری مقابله کند و در نهایت بیماری پرنده در مدت‌ زمان کوتاه‌ تری درمان خواهد شد.

سخن آخر

در صورتی که سرماخوردگی در عروس هلندی درمان نشود خطر بروز آسم و بیماری‌ های جدی تر افزایش پیدا می‌ کند. پس سعی کنید که با مشاهده ی علائم مربوط به سرماخوردگی در این پرنده به دامپزشک مراجعه کنید. تا پرنده شما درمان شود و خطری از این بابت وجود نداشته باشد.

سؤالات متداول

بهترین درمان برای سرماخوردگی عروس هلندی چیست؟

مراجعه به دامپزشک و استفاده از داروهای تجویز شده توسط دامپزشک. معمولاً دامپزشک در این دوران از دارو هایی مانند قرص و شربت سرماخوردگی استفاده می‌ کند و از آنجایی که سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است و اصلاً استفاده از آنتی بیوتیک در این دوران توصیه نمی شود.

آیا تغذیه در سرماخوردگی عروس هلندی نقش دارد؟

بله استفاده از غذای سالم و مغذی به خصوص میل ورم در این دوران باعث تقویت سیستم ایمنی پرنده و مبارزه ی بهتر با بیماری خواهد شد.

مهمترین نشانه برای سرماخوردگی عروس هلندی چیست؟

 در کنار نشانه های معمولی مانند عطسه، آبریزش بینی، کم تحرکی، پرخوابی و… مهمترین نشانه ای که می‌ توان برای این بیماری در عروس هلندی در نظر گرفت کاهش حجم پر می باشد.

4.3/5 - (7 امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *