بیماری PBFD یا سیرکو ویروس در عروس هلندی

سیرکو ویروس در عروس هلندی

بیماری سیرکو ویروس در عروس هلندی یک بیماری ویروسی قوی و کشنده است که خطر زیادی دارد و از خانواده ی سیرکو ویروس ها می باشد‌. علامت های این بیماری در قسمت پرها و منقار پرنده بیشتر خود را نشان می دهند و شاید بتوان یکی از تهدید آمیز ترین بیماری ها برای انواع طوطی سانان را همین بیماری pbfd به شمار آورد.

 این ویروس سیستم ایمنی بدن طوطی را هدف می‌ گیرد و می تواند خیلی سریع باعث مرگ پرنده شود. این ویروس مقاومت بسیار بالایی دارد هیچ پوششی در اطراف خود ندارد این موارد باعث می‌ شوند که به راحتی این ویروس از بین نرود و در بدن پرنده جا خوش کند و سیستم ایمنی پرنده را روز به روز ضعیف تر کند.

دلایل بروز و راه های انتقال سیرکو ویروس در عروس هلندی چیست؟

این بیماری از طریق ویروس در بدن حیوان ایجاد خواهد شد و مستقیماً روی سلول‌ های DNA حیوان تاثیر می گذارد و در نتیجه سیستم ایمنی بدن حیوان با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد و این مشکلات خود را در منقار و پرهای پرنده بیشتر از سایر قسمت‌ های بدن پرنده نشان می دهند.

سیرکو ویروس در عروس هلندی

اگر پرنده ی سالم شما در کنار پرنده ای قرار بگیرد که به این ویروس مبتلا است و یا از هوایی استنشاق کند که هوای آلوده به این ویروس در آن وجود دارد و از آب و غذای پرنده ی مبتلا استفاده کند، قطعاً به این ویروس مرگبار و خطرناک دچار خواهد شد و در این موقعیت می توانیم به این مسئله تاکید داشته باشیم که توجه به بهداشت زندگی عروس هلندی چقدر اهمیت دارد.

 سرعت انتقال این بیماری بسیار بالا است و در بین طوطی سانان این سرعت انتقال، افزایش بیشتری هم پیدا می کند. علاوه بر تمام راه های انتقالی که ذکر کردیم، فضولات و گرد و غبار موجود در هوا هم منتقل کننده ی این بیماری هستند.

 پس در صورتی که متوجه شدید یکی از طوطی های شما به این ویروس مبتلا شده است، باید هرچه سریع تر قفس طوطی را به صورت کامل جدا کرده و قفس سایر طوطی ها را ضدعفونی کنید. تا خطر ابتلا به این ویروس برای پرندگان دیگر کاهش پیدا کند.

حتی سرعت انتقال این ویروس به قدری سریع است که ممکن است از طریق رحم مادر آلوده به تخم انتقال پیدا کند و جوجه ی عروس هلندی هم از بدو تولد دچار بیماری سیرکوویروس باشد.

سیرکو ویروس در عروس هلندی هم راه های انتقال زیادی دارد و هم سرعت انتقال بسیار بالایی را دارا است. پس برای جلوگیری از هر اتفاق ناگوار، نکاتی که در این مطلب ذکر می کنیم را به صورت کامل رعایت کنید.

آیا ویروس PBFD از عروس هلندی به انسان منتقل می شود؟

بسیاری از دارندگان عروس هلندی وقتی که با مشکل سیرکو ویروس در عروس هلندی مواجه می‌ شوند، نگران این موضوع هستند که آیا این ویروس از بدن پرنده به انسان منتقل می شود یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که به هیچ عنوان این ویروس با وجود تمام خطراتی که دارد، به انسان انتقال پیدا نمی کند و فقط می تواند پرندگان و طوطی سانان را درگیر کند.

سیرکو ویروس در عروس هلندی

این ویروس در صورتی یک جسم را به خود درگیر می‌ کند که بتواند روی سلول های تشکیل دهنده ی بدن آن جسم تاثیر بگذارد. اما سلول های دی ان ای انسان با طوطی ها و عروس های هلندی متفاوت است. پس طبیعی است که خطری از این بابت انسان ها را تهدید نکند و امکان انتقال این ویروس روی سلول‌ های انسانی وجود نخواهد داشت.

علائم سیرکو ویروس برای عروس هلندی

علائم سیرکو ویروس در عروس هلندی شامل موارد مختلف می باشد. در وهله‌ی اول این بیماری پر ها را درگیر می‌ کند و تولید پر ها متوقف خواهد شد. از طرف دیگر ریزش پر اتفاق می‌ افتد به گونه‌ ای که پریزی بسیار شدید می باشد.

ناگفته نماند پر های در حال ریزش به همراه خون ریزش پیدا می‌ کنند که این خون در داخل فولیکول پر مشاهده می شود. نکته ی بعدی منقار است و این ویروس منقار پرنده را به خود درگیر خواهد کرد. بدین ترتیب منقار، رشد بسیار زیادی خواهد داشت، شکننده می‌ شود و شکل طبیعی خود را از دست می دهد.

پس از این سیستم ایمنی عروس هلندی تضعیف می‌ شود و بیماری های مختلف در بدن پرنده بروز پیدا می‌ کنند. پرنده در صورت ابتلا به این ویروس افسرده می‌ شود و قطعا دچار مشکلات روحی و روانی زیادی هم خواهد شد و میل زیادی هم به خوردن غذا ندارد.

درمان و جلوگیری از ویروس pbfd

این ویروس در صورتی که وارد بدن پرنده شود، درمان قطعی نخواهد داشت و جزو بیماری های لاعلاج به حساب می‌ آید و پرنده با علائم مزمن ممکن است که سال ها و ماه ها زندگی کند و در نهایت بمیرد. اما برای جلوگیری از این ویروس می توان چکاپ های دوره ای و منظم پرنده را انجام داد. به صورت منظم دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی پرنده را بررسی کرد و از لحاظ تغذیه هم، تغذیه های مناسب و سالم را برای پرنده فراهم کرد. تا در نهایت پرنده به این ویروس مبتلا نشود.

سیرکو ویروس در عروس هلندی

 جهت خرید تغذیه ی سالم و کاربردی برای تقویت بدن عروس هلندی می توانید به وبسایت میل ورم آسیا مراجعه کنید و انواع میل ورم خشک و زنده و انواع دانه های مناسب برای عروس هلندی را خریداری کنید.

سخن آخر

سیرکو ویروس در عروس هلندی با علائم مختلف بروز پیدا می‌ کند و جزو بیماری هایی می باشد که رفته رفته خطر مرگ را برای پرنده افزایش خواهد داد. پس بهتر است که دارندگان عروس هلندی همواره به زندگی سالم پرنده خود اهمیت بیشتری دهند تا پرنده را از این ویروس در امان نگه داشته باشند.

سؤالات متداول

آیا سیرکو ویروس از عروس هلندی به انسان منتقل می شود؟

 خیر، این ویروس هرگز قابلیت انتقال از پرنده به انسان را ندارد.

درمان قطعی سیرکو ویروس چیست؟

این بیماری هیچ درمان قطعی ندارد و جزو بیماری های لاعلاج برای عروس هلندی به حساب می آید.

سیرکو ویروس کدام قسمت از اعضای بدن عروس هلندی را بیشتر درگیر می‌ کند؟

این بیماری بعد از بروز، پرها و منقار عروس هلندی را بیشتر از سایر قسمت‌ های بدن پرنده تحت تاثیر قرار خواهد داد.

4.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاه‌ها (2)

  1. سلام من دوعروس هلندی دارم که پدرومادرسالمی دارند ولی ایندوبچه که حدود۲ساله میباشن شاه پرهاودمشون ضعیفه ویکسره میریزه وهنوزم قادربپروازنیستندضمناانواع مولتی ویتامین رو بهشون دادم شروع برشدمیکنن ولی بازم میریزه.ضمناانتهای پرشونم اصلا خونی یاسیاه نیست.لطفاراهنمایی بفرمائید.سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *