ایدز در عروس هلندی چیست؟

ایدز در عروس هلندی

ایدز در عروس هلندی یکی از بیماری‌ های شایع است که در سال‌ های اخیر اکثر پرندگان زینتی از جمله عروس هلندی را به خود درگیر می‌ کند. این بیماری باعث تحلیل رفتن سیستم ایمنی عروس هلندی می‌ شود که همین امر بیماری‌ های متعدد دیگری را هم برای پرنده ی شما به دنبال خواهد داشت.

 پس اگر دارای عروس هلندی می‌ باشید یا دوست دارید که این پرنده را خریداری کنید و از آن نگهداری داشته باشید، سعی کنید که آگاهی خود را نسبت به بیماری‌ های درگیر کننده ی این پرنده بالا ببرید. تا بدین ترتیب از بروز هر یک از این بیماری‌ ها به بهترین شکل ممکن جلوگیری داشته باشید و خطر خاصی حیات پرنده ی‌ شما را تهدید نکند.

 ایدز در پرنده‌ ها که تحت عنوان pbfd هم شناخته می‌ شود، نوعی بیماری ویروسی می‌ باشد که از یک پرنده به پرنده ی دیگر انتقال پیدا می‌ کند. کافی است که یکی از پرنده‌ های مبتلا به ایدز در معرض سایر پرنده‌ ها قرار بگیرد، به راحتی می‌ تواند همه ی پرنده‌ ها را به این بیماری مبتلا کند. به همین دلیل است که تاکید می‌ کنیم از قرار دادن پرنده‌ های زیاد در قفس مشترک بپرهیزید و حتی الامکان پرندگان زینتی از جمله عروس هلندی را در کنار سایر پرنده‌ ها قرار ندهید.

ایدز در عروس هلندی

بیماری ایدزی پرنده‌ های زینتی را درگیر می‌ کند در سه حالت حاد، فوق حاد و مزمن بروز پیدا می‌ کند که هر یک از این حالت‌ ها علائم مختلفی را با توجه به سن و شرایط بدن پرنده دارا هستند. اما متاسفانه این بیماری در نهایت باعث مرگ پرنده خواهد شد. جالب است بدانید که ایدز پرندگان دوره نهفتگی هم دارد و حتی این دوره نهفتگی برای برخی از پرنده‌ها ممکن است تا چندین سال هم طول بکشد.

دلیل بروز ایدز در عروس هلندی

در امر شناسایی بیماری ایدز در عروس هلندی باید به یک واقعیت تلخ اشاره داشته باشیم. آن هم این است که طوطی سانان حساس‌ ترین گونه ی‌ پرندگان نسبت به بیماری ایدز هستند و طبق آماری که به دست آمده است بیشترین تعداد ابتلا به ایدز در بین انواع طوطی سانان از جمله عروس هلندی، مرغ عشق، کاسکو و… می‌ باشد.

همانطور که اشاره کردیم ایدز در عروس هلندی در اثر انتقال ویروس به بدن پرنده ایجاد می‌ شود و مستقیماً DNA پرنده را تحت تاثیر قرار خواهد داد و در نتیجه سلول‌ های سیستم ایمنی را به صورت کلی درگیر می‌ کند و مهم‌ترین قسمت‌ های بدن پرنده که درگیر این بیماری می‌ شوند منقار و پرهای پرنده هستند، که وقتی عروس هلندی به ایدز مبتلا شود در منقار و پرها دچار تغییرات بسیار زیادی خواهد شد.

نحوه انتقال ایدز به عروس هلندی

راه انتقال بیماری‌ های ویروسی برای پرندگان بسیار سریع است. به ویژه اگر این ویروس،  ایدز باشد. معمولا از طریق استنشاق هوای آلوده، خوردن ذراتی که از مدفوع خشک شده پرنده مبتلا است، ترشحات چشم، غذا و آب آلوده این بیماری از یک پرنده به پرنده ی دیگر منتقل خواهد شد.

ویروس ایدز با وجود اینکه بسیار کوچک است، قدرت انتقال بالایی داشته و در هوا کاملاً معلق باقی می‌ ماند. سعی کنید که عروس هلندی خود را از سایر پرنده‌ ها و مکان‌ های عمومی دور نگه داشته باشید تا احتمال ابتلای عروس هلندی شما به این بیماری مرگبار، به صفر درصد برسد.

ایدز در عروس هلندی

در صورتی که این نکات مهم بهداشتی و ایمنی را رعایت نکنید، باید با این واقعیت تلخ روبرو شوید که احتمال ابتلای عروس هلندی شما به ایدز افزایش پیدا می‌ کند. زیرا این بیماری در سال‌ های اخیر بسیار شایع و همه‌گیر شده است و انواع پرندگان از جمله پرندگان زینتی و عروس‌ های هلندی را به خود درگیر می‌ کند و اگر صاحبین عروس هلندی این نکات مهم حفاظتی را رعایت نکنند، باید دیر یا زود منتظر این ویروس خطرناک در بدن عروس هلندی خود باشند.

علائم ایدز در عروس هلندی

با شناسایی علائم ایدز در عروس هلندی می توانید زودتر این بیماری را شناسایی کنید و یا حتی از بروز آن هم تا حد زیادی جلوگیری داشته باشید.

برخی از مهم‌ ترین علائمی که ایدز در بدن عروس هلندی به دنبال دارد عبارتند از:

  • کاهش اشتها
  • ریختن و شکستن پر ها
  • احساس خونریزی بسیار شدید در قسمت‌هایی که پرها شکسته شده‌ اند.
  • نامنظم شدن و غیرطبیعی شدن ظاهر پر
  • افسردگی و انزوای پرنده
  • سکون در چینه دان پرنده
  • اسهال عروس هلندی
  • ایجاد مشکل در تنفس
  • ظاهر شدن نقاط قهوه‌ ای رنگ و فرورفتگی‌ های متعدد در منقار عروس هلندی
  • شکسته شدن نوک پرنده
  • خروج ترشحات لزج از چشم پرنده
  • تغییر رنگ پرهای عروس هلندی

 دقت کنید که این علائم بر اساس شرایط زندگی، سن و میزان پیشرفت بیماری در بدن پرنده متفاوت خواهد بود و ما با ذکر نکات کلی سعی کردیم شما را به آگاهی نسبی نسبت به نشانه‌‌ های این بیماری برسانیم.

نحوه تشخیص ایدز در عروس هلندی هم معمولاً با آزمایش خون یا تست ایز پرندگان انجام می‌ شود و در همین راستا با مشاهده ی علائم ابتدایی که ذکر کردیم باید حتماً به دامپزشک مراجعه کنید تا تست‌ ها و آزمایشات لازم را برای عروس هلندی انجام دهید. در صورتی که نتیجه تست‌ ها و آزمایشات مثبت بود و بیماری ایدز در بدن عروس هلندی شما ثابت شد، به هیچ عنوان نگران نباشید و سعی کنید هرچه سریع‌تر اقدامات درمانی را آغاز کنید.

ایدز در عروس هلندی

سخن آخر

بیماری ایدز در عروس هلندی بسیار خطرناک است و حتی با وجود درمان‌ های پیشرفته‌ ای که دارد، خطر مرگ را به دنبال خواهد داشت. برای جلوگیری از ابتلای پرنده ی خود به این بیماری باید سعی کنید که سیستم ایمنی پرنده را قوی کنید و از قرار دادن پرنده در مکان‌ های عمومی که سایر پرنده‌ها هستند خودداری فرمایید.

 جهت تقویت سیستم ایمنی پرنده می‌ توانید از انواع غذاهای سالم و سرشار از ویتامین استفاده کنید که این غذاها در وب سایت معتبر میل ورم آسیا به فروش می‌ رسند و انتخاب خوبی برای تقویت عروس هلندی شما می‌ باشند. با تغذیه ی سالم و حفظ بهداشت فردی عروس هلندی می‌ توانید از بروز ایدز در عروس هلندی تا حد زیادی جلوگیری داشته باشید.

سؤالات متداول

آیا ایدز در عروس هلندی باعث مرگ می‌ شود؟

 بله این بیماری یک بیماری ویروسی و بسیار خطرناک است که دیر یا زود مرگ و تلف شدن پرنده را به دنبال خواهد داشت.

بهترین روش جلوگیری از ایدز برای عروس هلندی چیست؟

 تقویت بدن پرنده، استفاده از غذاهای سالم و رعایت بهداشت فردی و جلوگیری از قرار دادن پرنده در مکان‌ هایی که تعداد زیادی از پرندگان حضور دارند.

آیا تغییر رنگ پرها و ریزش پرها جزو علائم ایدز در عروس هلندی هستند؟

 بله، زیرا بیشترین تغییرات ممکن پس از ابتلای عروس هلندی به ایدز، در پرها رخ می‌ دهد که این موضوع باعث تغییر رنگ و ریزش پرهای عروس هلندی می‌ شود.

3.7/5 - (35 امتیاز)

دیدگاه‌ها (6)

  1. پرنده من فقط پرهاش میفته اونم کم علایم های دیگرو نداره از اردیبهشت پرهاش میفته دوباره درمیاد هنوزم ادامه داره پرهاش نامنظمه نمیتونه پرواز کنه
  2. آیا ایدز از عروس هلندی به انسان هم سرایت می‌کند یا خیر؟ همانطور که میدانید این پرنده چون می‌تواند حرف بزند همه خانواده ها آنها را دستی می‌کنند و دائم روی سر و کول خود می‌نشاندند از همه مهمتر بازی بچه های خانواده با آنهاست آیا خطری برای سلامتی کودکان هست یا خیر و راه های مراقبت اطمینان بخش جیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *