همه آن چیزی که از بامبل فوت در عروس هلندی باید بدانید

بامبل فوت در عروس هلندی

بامبل فوت در عروس هلندی یکی از شایع ترین و خطرناک ترین مشکلات مربوط به پا است که این پرنده ها آن را تجربه می کنند و همه ی طوطی ها مستعد ابتلا به این بیماری هستند. طوطی هایی که وزن بیشتری داشته باشند، بیشتر از سایر طوطی ها در معرض خطر این بیماری قرار می‌ گیرند.

بامبل فوت نوعی بیماری باکتریایی است که باعث ایجاد زخم و آبسه های دردناک در قسمت پای پرنده می شود و باعث لنگ زدن پرنده هنگام راه رفتن  خواهد شد.

 عوامل زیادی این بیماری را به وجود می آورند. برای مثال نشستن طولانی مدت، کم تحرکی، رژیم غذایی که فاقد ویتامین آ باشد و…. هر کدام تشدید کننده ی این بیماری هستند. درمان این بیماری با آنتی بیوتیک انجام می شود زیرا بامبل فوت نوعی باکتری است که وارد بدن پرنده می شود و درمان آن فقط و فقط با آنتی بیوتیک امکان پذیر خواهد بود.

اگر فکر می کنید که این عارضه به خودی خود درمان می شود و احتیاجی به پیگیری های تخصصی با دامپزشک ندارد، باید بگوییم که سخت در اشتباهید. زیرا بامبل فوت در عروس هلندی یک بیماری پیش رونده است و در صورتی که کنترل و درمان نشود، رفته‌رفته ضایعه ها و زخم های عمیق تری ایجاد می کند و باعث آبسه، التهاب و عفونت استخوان می شود.

طوطی هایی که در قفس قرار دارند بیشتر از سایر طوطی ها مستعد این بیماری هستند.‌ زیرا اکثر ساعات روز حالت ایستاده دارند و فشار زیادی به پاهای آن ها وارد می‌ شود. این بیماری قابل درمان است و وقتی که به موقع تشخیص داده شود، پرنده آسیب زیادی را تجربه نمیکند و میتواند بعد از طی کردن پروسه درمان، به روند زندگی عادی خود برگردد.

بامبل فوت در عروس هلندی

مراحل مختلف بیماری بامبل فوت در عروس هلندی

بامبل فوت در عروس هلندی طی مراحل مختلف بروز پیدا می‌ کند و درجات متفاوتی دارد. در مراحل پیشرفته تر، این بیماری بسیار خطرناک تر خواهد شد. اما در مراحل ابتدایی قابل کنترل و درمان است.

درجات و مراحل این بیماری شامل هفت مرحله می شوند. در مرحله ی اول سطح قرمز روی پا ایجاد می‌شود که معمولاً یک ضایعه بسیار کوچک خواهد داشت. در مرحله دوم عفونت با ضایعه سطحی برخورد می‌ کند و تاندون های پای پرنده از طریق پوست قابل مشاهده هستند.

در مرحله سوم، کم کم زخم های مختلف در قسمت کف پای پرنده خود را نشان می‌ دهند ضایعات متورم می شوند و چرک و آلودگی در قسمت های مختلف زخم را شاهد خواهید بود.

در مرحله بعدی پلاک نکروز بسیار دردناک و آزار دهنده در قسمت مرکزی زخم پای پرنده ایجاد می شود. در مرحله پنجم تورم ناحیه نکروز را محاصره می کند و قسمت انگشتان پا هم پر از مایع و عفونت می‌ شوند و این موضوع باعث می‌شود تا کل پای پرنده متورم و ملتهب به نظر برسد.

 در مرحله ششم تاندون های خم کننده نکروز پا پاره خواهند شد و طوطی در قسمت انگشتان پا احساس فلجی می‌کند و در مرحله آخر، که خطرناک ترین مرحله ی این بیماری می باشد، عفونت استخوان رخ می‌دهد که در اکثر موارد وقتی که عروس هلندی به این مرحله برسد دچار مرگ خواهد شد و روند درمان در مرحله هفتم بی‌ نتیجه می‌ ماند. زیرا وقتی که عفونت وارد استخوان شود، مستقیما وارد بدن پرنده خواهد شد و مرگ را به دنبال خواهد داشت.

عوامل ایجاد کننده بامبل فوت در پای عروس هلندی

بامبل فوت در عروس هلندی بر اثر عوامل مختلف زیادی ایجاد می‌ شود که هر کدام از این عوامل باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار بگیرند.  اما به طور کلی ایجاد جراحت، زخم و بریدگی و خراش روی سطح پای پرنده این بیماری را در پی خواهد داشت و عوامل زیادی باعث همین خراش ها بریدگی‌ ها می شوند.

ما در ادامه به تفصیل این عوامل ایجاد کننده را بررسی می کنیم.

پرچ های نا مناسب

عروس های هلندی در اکثر ساعات روز روی پاهای خود می ایستند. پرچ های بی‌کیفیت جزو دلایل اصلی بروز این بیماری هستند‌. نشیمنگاه های پلاستیکی که لبه های خشن و تیز دارند هم سطح پوست پای پرنده را برش می دهند و اجازه ی ورود باکتری به کف پا را صادر می‌ کنند. پس سعی کنید که حتماً از پرچ های مناسب و با کیفیت برای طوطی خود استفاده کنید تا خطر زخم و التهاب و ورود باکتری به پای طوطی کاهش پیدا کند.

کفپوش سیمی

اگر قفس طوطی شما کفپوش سیمی داشته باشد، ممکن است در قسمت پا دچار آسیب شود. شما باید اتمام نا همواری ها و تیزی های کفپوش قفس طوطی خود را نرم کنید و سعی کنید که این قسمت ها را با مقوا یا روزنامه بپوشانید تا آسیبی به پای طوطی وارد نکنند.

بلند شدن ناخن پای پرنده

رشد بیش از اندازه ی ناخن پا از عوامل ایجادکننده بامبل فوت در عروس هلندی است. وقتی که ناخن پای عروس هلندی بیش از اندازه بلند شود، به پوست نفوذ پیدا می کند و باعث ایجاد خراش سطحی روی پوست می شود. همین خراش سطحی به باکتری ها اجازه ی نفوذ خواهد داد و به این ترتیب ممکن است که پرنده دچاره بامبل فوت شود.

کمبود ویتامین A

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، از عوامل مهم ایجاد کننده بامبل فوت در عروس هلندی کاهش ویتامین A می باشد و برخی از میخچه ها و التهابات در پاهای پرنده در اثر کمبود ویتامین آ به وجود می آیند.

بامبل فوت در عروس هلندی

پس حتما از غذاهای سرشار از ویتامین آ برای عروس هلندی خود استفاده کنید تا دچار کمبود ویتامین آن نشوند‌. جهت خرید غذا های سرشار از ویتامین به خصوص ویتامین آ می توانید به وبسایت میل ورم آسیا مراجعه کنید و انواع غذا ها و دانه های مخصوص عروس هلندی را خریداری کنید. کمبود ویتامین آ در بدن پرنده باعث ایجاد خشکی و پوسته پوسته شدن سطح پوست پای پرنده خواهد شد و این موضوع در نهایت ممکن است که باعث بریدگی و جراحت پای پرنده شود.

اضافه وزن و چاقی

عامل بسیار مهم و تاثیرگذار دیگر که بامبل فوت را در پای عروس هلندی به وجود می آورد، افزایش وزن و چاقی پرنده می باشد‌. افزایش وزن در اثر بی تحرکی و تغذیه ی نامناسب رخ می‌ دهد و احتمال بروز میخچه در کف پای پرنده را افزایش خواهد داد. زیرا فشار زیادی به کف پای پرنده وارد می شود و شکستگی و جراحت اتفاق می افتد‌. سعی کنید که تغذیه ی پرنده ی خود را کنترل کنید و حتی الامکان از غذاهای چرب و پر کالری برای طوطی های خود استفاده نکنید.

علائم بامبل فوت در عروس هلندی

نشانه های بامبل فوت در عروس هلندی متفاوت هستند و هر چقدر که بیماری بیشتر پیشرفت کند، این نشانه ها هم با شدت بیشتری خود را نشان خواهند داد. در نهایت این علائم عبارتند از:

  • لنگ زدن هنگام راه رفتن
  • ایجاد زخم یا آبسه پا
  • کاهش اشتهای پرنده
  • ایستادن روی یک پا
  • تورم
  • درد
  • رشد بیش از حد ناخن
  • ایجاد صداهایی مانند جیغ که نشان از احساس درد پرنده دارد.

درمان بامبل فوت برای عروس هلندی

درمان بامبل فوت در عروس هلندی باید تحت نظر دامپزشک باشد و هرگز این بیماری به خودی خود درمان نخواهد شد و خود درمانی می تواند باعث گسترش بیماری و عفونت در بدن پرنده شود. اولین مرحله که دامپزشک انجام می دهد پاک کردن زخم و خشک کردن آن با مواد ضدعفونی کننده و کرم ضد باکتری می باشد. خشک کردن زخم و شستشوی مداوم آن از افزایش عفونت جلوگیری می‌ کند‌.

 اقدام بعدی استفاده از آنتی بیوتیک ها است که هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی باید برای پرنده استفاده شوند. تا عفونت به صورت کامل خشک و برطرف شود. حفظ رژیم غذایی متعادل و سرشار از ویتامین آ هم به کنترل و درمان بهتر این بیماری در بدن عروس هلندی کمک خواهد کرد‌.

 سعی کنید که از هویچ، انبه، جعفری، اسفناج، کلم بروکلی و مولتی ویتامین ها در این دوران بیشتر استفاده کنید تا سیستم ایمنی بدن پرنده ی شما تقویت شود و بهتر با این بیماری مقابله کند.

سخن آخر

سعی کنید در صورت بروز بامبل فوت در عروس هلندی، این بیماری را کنترل کنید و هر چه سریع تر به دامپزشک مراجعه کنید تا درمان پرنده آغاز شود و از رسیدن عفونت استخوان جلوگیری به عمل بیاید. تا بدین ترتیب پرنده ی شما دچار مرگ و ناتوانی در راه رفتن نشود.

سؤالات متداول

چه زمانی بامبل فوت در بدن عروس هلندی خطر مرگ دارد؟

 زمانی که بیماری به مرحله ی نهایی برسد و عفونت به داخل استخوان پرنده و در نهایت به بدن پرنده نفوذ پیدا کند.

روش درمانی بامبل فوت برای عروس هلندی چیست؟

 روش درمانی این بیماری حتما باید تحت نظر دامپزشک باشد و بهترین راه حل ممکن، استفاده از آنتی بیوتیک، شستشو و ضدعفونی کردن زخم و خشک کردن مداوم زخم می باشد.

برای جبران کمبود ویتامین آ و جلوگیری از بامبل فوت در عروس هلندی باید چه کرد؟

 برای جلوگیری از کمبود این ویتامین باید از غذاها و مولتی ویتامین های سرشار از ویتامین  A استفاده کرد و نکات ایمنی لازم برای جلوگیری از آسیب و جراحت به پای پرنده را هم رعایت کرد.

4.5/5 - (14 امتیاز)

دیدگاه (1)

  1. باتشکرازراهنمایی های شماخاهشاراجب بیماریهاوکلانگهداری وتکثیرعروس هلندی بیشترتوضیح بدیدممنون میشیم خیرقبلا من باسایت شمااشنایی نداشتم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *