پرریزی قناری را بهتر درک کنید!

پرریزی قناری

پرریزی قناری دوران مهمی در طول زندگی این پرنده محسوب می‌ شود و جزو دغدغه‌ های اصلی تمام افرادی است که به پرورش قناری می پردازند. به طور معمول و عادی پرریزی در فصل مخصوص رخ می‌ دهد و یک بار در سال قناری دچار این چالش خواهد شد. که کاملاً طبیعی می باشد.

 اما گاهی اوقات فرایند پرریزی خارج از فصل خود و چند بار در سال رخ می دهد که در این صورت می توان گفت این مسئله خطرناک است و می تواند نشانه ی یک بیماری یا مشکل در بدن قناری باشد. در این مقاله قصد داریم که فرآیند ریزش پر ها در قناری را بهتر بررسی کنیم که شما درک کاملی نسبت به پرریزی پیدا کنید و در صورتی که در خارج از فصل پرریزی با آن مواجه شدید، بهترین برخورد و واکنش را از خود نشان دهید تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود.

پرریزی قناری

دلیل اصلی پرریزی قناری چیست؟

دلیل اصلی و مهم برای پرریزی قناری طبیعت بدن پرنده می باشد و قناری ها حتما در طول سال یک دوره پرریزی را تجربه می‌ کنند. طی این دوره، قناری پر های قدیمی خود را از دست خواهد داد پس از این اتفاق پر های جدید و پرپشت جایگزین می شوند.

به این دوره تولک رفتن هم گفته می‌ شود و در واقع پرریزی برای این موضوع اتفاق می‌ افتد که قناری بتواند در زمستان و سرما با پرهای پرپشت تر و مقاوم تر سرما را تحمل کند.

 پرنده ها ارتباط خوبی با پرهای خود دارند و شاید مدام از پرهای خود استفاده کنند. در نتیجه در اثر گذر زمان این پرها فرسوده شده و ممکن است که دچار ریزش شوند. در صورتی که پرهای قناری کم پشت شوند، قطعاً در فصول سرد نمی توانند از قناری در برابر سرمای هوا محافظت کنند و در چنین شرایطی پرریزی اتفاق می‌ افتد. تا پرهای ضخیم‌ تر، پرپشت تر و بهتر جایگزین شوند و از بدن قناری در فصول سرد سال محافظت کنند.

معمولاً پر یزی که یک بار در سال برای قناری رخ می‌ دهد، از تاریخ اواسط خرداد ماه آغاز شده و تا اواخر شهریور ادامه پیدا می‌ کند. در صورتی که پرریزی پرنده شما خارج از این فصل رخ دهد می تواند نشان دهنده بیماری های پوستی یا سایر مشکلات باشد که باید تحت نظر دامپزشک آن را بررسی کرد.

پرریزی قناری

دلیل ریزش پر های قناری خارج از فصل پرریزی چیست؟

پرریزی قناری در خارج از فصل پرریزی دلایل زیادی دارد و ممکن است که برخی از صاحبان و پرورش دهندگان قناری این مشکل را تجربه کنند.

 یکی از مهمترین دلایلی که باعث ریزش پرهای قناری در خارج از فصل مخصوص پرریزی می‌ شود، افزایش یا کاهش بسیار زیاد و ناگهانی دما است. وقتی که دما از ۳۰ درجه سانتیگراد بالاتر برود برای قناری غیر قابل تحمل شده و قناری نمی‌ تواند این دما را تحمل کند. در چنین شرایطی پرهای پرنده شروع به ریزش می کنند تا پرنده کمی احساس خنکی داشته باشد.

یکی دیگر از دلایل و عوامل ایجاد پرریزی در قناری خارج از فصل مخصوص خود، این است که ساعات نور در طول روز افزایش پیدا می‌ کند و به خصوص در خرداد و تیر که روزهای بسیار بلندی داریم متابولیسم بدن قناری تغییر کرده و ممکن است دچار پرریزی شود.

 نکته ی بعدی کاهش ویتامین و مواد مغذی و پروتئین مورد نیاز بدن قناری است. وقتی که قناری با کاهش این مواد مغذی در بدن خود مواجه شود دچار ریزش پر شده و حتی ممکن است که به بیماری‌ های مختلف هم مبتلا شود‌‌.

شما باید سعی کنید که با تهیه انواع غذاهای مغذی، پروتئین و ویتامین کبود های بدن قناری خود را تأمین کنید تا دچار ریزش پرها نشود و در همین راستا می توانید به وبسایت ما مراجعه داشته باشید و بهترین غذاها را برای قناری خود بخرید. غذای عرضه شده در این سایت قیمت مناسب و کیفیت بالایی دارد.

 اگر هیچ یک از این دلایل برای پرریزی قناری شما مطرح نبود، قطعا وجود یک بیماری پوستی یا یک بیماری داخلی می‌ تواند باعث این اتفاق شود که برای چنین موضوعی دامپزشک باید بررسی تخصصی را انجام دهد.

مهمترین اقداماتی که در زمان پرریزی قناری باید انجام دهید!

فرقی نمیکند چه زمانی پرریزی برای قناری شما رخ دهد. چه پرریزی در فصل عادی خود و چه در زمان خارج از فصل معمول و همیشگی، نیازمند مراقبت های ویژه می باشد و شما باید سعی کنید که از پرنده خود به خوبی مراقبت کنید و در این دوران اقدامات لازم را انجام دهید. تا این دوران برای قناری به سلامت سپری شود.

پرریزی قناری

مهم ترین اقدام در زمان پرریزی قناری تغذیه مناسب است و همانطور که می‌ دانید پرهای قناری از پروتئین تشکیل شده اند و در همین راستا شما باید در دوران پرریزی از غذاهای سرشار از پروتئین برای قناری خود استفاده کنید تا پروتئین از دست رفته تامین شود و بدن پرنده توانایی ترمیم و رشد پرهای جدید را پیدا کند.

غذاهای سرشار از پروتئین در وبسایت معتبر میل ورم آسیا به فروش می رسند. علاوه بر این اگر دوست دارید که پر های جدید قناری شما بعد از رشد خوشرنگ تر شوند می توانید از خوراکی‌هایی مانند هویج و چغندر که منبع غنی بتاکاروتن هستند استفاده داشته باشید.

این اقدام به خوشرنگ تر شدن پرهای قناری کمک می کند. در این دوران برای قناری آواز های صوتی پخش کنید، سعی کنید آرامش بیشتری برای قناری به ارمغان بیاورید و علاوه بر تمامی موارد آبتنی کردن قناری در این دوران می تواند به افزایش روحیه پرنده و جلوگیری از انزوا و افسردگی پرنده کمک کند.

سخن آخر

اگر پرریزی قناری را جدی بگیرید و سعی کنید که در این دوران بیشتر مراقب پرنده خود باشید قناری هم این دوران نسبتاً سخت را به خوبی طی می‌ کند و با مشکلات زیادی مواجه نخواهد شد.

سعی کنید که نکات ذکر شده در این مطلب را یک به یک رعایت کنید تا قناری شما به سلامت از این دوران سخت عبور کند.

سؤالات متداول

ماده اصلی تشکیل دهنده پرهای قناری چیست؟

 پروتئین اصلی ترین ماده ی تشکیل دهنده پرهای قناری می باشد و در زمان پرریزی خوردن غذاهای پروتئینه برای قناری جزو نکات مهم است.

آیا پرریزی قناری چند بار در سال اتفاق می‌ افتد؟

خیر پرریزی به صورت طبیعی فقط یک بار در سال از خرداد تا شهریور برای قناری رخ می‌ دهد و بیشتر از آن طبیعی نیست و نشان دهنده کمبود ویتامین یا بیماری خاصی در بدن قناری می باشد.

چه اقداماتی می‌ توانند دوران پرریزی را برای قناری قابل تحمل تر کنند؟

 اقداماتی مانند آب تنی، خوردن غذاهای مغذی و پروتئینه و گوش دادن به موسیقی در این دوران برای قناری مناسب هستند. ‌

2.8/5 - (6 امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *