علل بروز بیماری تنفسی و برونشیت در قناری

برونشیت در قناری

برونشیت در قناری نوعی بیماری تنفسی به حساب می‌آید که سیستم تنفسی فوقانی را به خود درگیر می‌ کند این بیماری به شدت مسری است و در بین تمام پرنده ها ممکن است که شیوع داشته باشد. این یعنی نه تنها قناری و سایر پرنده های زینتی، بلکه همه ی پرندگان در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

 اولین بار برونشیت در سال ۱۹۳۰ در آمریکا در بدن پرندگان مشاهده شد و تا به امروز این بیماری عفونی در سراسر جهان وجود دارد و پرنده ها را به خود درگیر می کند. معمولاً فصل بروز این بیماری زمستان یا پاییز است که دما کاهش پیدا کرده و پرنده ها در معرض سرماخوردگی و بیماری های تنفسی قرار می گیرند.

این ویروس راه های انتقال مختلفی دارد و راه تشخیص آن نیز از طریق آزمایش هایی مانند الایزا یا آنتی بادی می باشد. اگر بخواهیم بیشتر ویروس برونشیت را معرفی کنیم و به شدت شیوع آن بپردازیم، باید بگوییم که حتی ممکن است در نطفه یک پرنده وجود داشته باشد و وقتی که جوجه از تخم در می آید از همان بدو تولد به برونشیت مبتلا شده باشد.

برونشیت در قناری

پس دارندگان قناری و کسانی که از این پرنده نگهداری می کنند سعی کنند که حتماً این موضوع مهم را در نظر داشته باشند و پرنده ی خود را از عوامل ایجاد کننده برونشیت دور نگه دارند تا قناری آن ها دچار این بیماری خطرناک و آسیب زا نشود. دچار شدن قناری به برونشیت می‌ تواند عوارض بسیار بدی بر جای بگذارد.

راه های انتقال برونشیت در قناری

راه های انتقال برونشیت در قناری بسیار زیاد است. وقتی که یک پرنده به این عفونت دچار شده باشد از طریق راه های مختلف می تواند سایر پرندگان را هم درگیر برونشیت کند. برای مثال مدفوع آلوده، غذای آلوده، آب آشامیدنی آلوده، تنفس آلوده و حتی قرار گرفتن دو پرنده در یک قفس یا در نزدیک هم می‌ تواند عاملی مهم برای انتقال این بیماری باشد. تماس با تجهیزات و وسایلی که قبلاً یک پرنده ی مبتلا به برونشیت روی آن ها تردد داشته است هم می‌ تواند برای پرنده ی سالم خطرناک باشد.

پس اگر متوجه شدید که یکی از پرندگان و قناری های شما به برونشیت مبتلا شده است هر چه سریع تر قناری را از سایر پرنده ها دور کنید تا روند زنجیره انتقال این بیماری متوقف شود و پرنده های دیگر شما به برونشیت مبتلا نشوند.

جلوگیری از برونشیت قناری

برای اینکه بتوانید از بروز برونشیت در قناری خود جلوگیری کنید می‌ توانید به کنترل دمای قفس پرنده بپردازید و از سرد شدن بیش از اندازه قفس جلوگیری کنید. به هیچ عنوان قفس قناری را در مناطقی که بادهای تند و زیاد می وزد قرار ندهید. در فصل‌های گرم به هیچ عنوان نباید قفس قناری را روی کولر قرار دهید. زیرا سرمای زیاد برای پرنده مضر است می‌ تواند باعث عفونت‌ های تنفسی و برونشیت شود.

برونشیت در قناری

در کنار این موارد رعایت بهداشت محیطی پرنده، دوری از مکان هایی که دارای گرد و غبار و مواد شیمیایی آلوده هستند و دوری از جمعیت کثیری از پرندگان می تواند به جلوگیری از این بیماری در بدن قناری کمک کند.

علائم برونشیت در قناری

علائم برونشیت در قناری متفاوت است و این علائم با توجه به میزان شدت بیماری، سویه ویروس و وضعیت سیستم ایمنی پرنده می توانند متفاوت باشند معمولاً جوجه های قناری دارای سرفه، عطسه هستند و این نشانه ها بین ۱۰ تا ۱۴ روز ادامه پیدا می کنند. پس از آن التهاب ملتحمه هم ممکن است اتفاق بیفتد. تورم سر یا بروز بیماری های ثانویه هم برای جوجه های قناری شایعه است.

 قناری های بالغ معمولاً با علائمی مثل سرفه، عطسه، مشکلات تنفسی، تنفس صدا دار، خروج ترشح از چشم ها و بینی مواجه می شوند. به محض این که علائمی مانند این موارد را در قناری بالغ یا جوجه قناری خود مشاهده کردید، باید به یک دامپزشک معتبر مراجعه کنید تا دامپزشک با انجام بررسی های لازم و انجام آزمایش و تست های مختلف روند تشخیص را انجام دهد تا در نهایت مشخص شود که آیا پرنده به برونشیت مبتلا شده است یا خیر. شناسایی زودهنگام این بیماری می‌ تواند در جلوگیری از پیشرفت آن موثر باشد. اما در صورتی که به موقع شناسایی نشود و درمان دیرتر اتفاق بیفتد، خطر مرگ هم پرنده را تهدید می کند.

روند درمان قناری های مبتلا به برونشیت چگونه است؟

وقتی که برونشیت در قناری اتفاق افتاد باید هرچه سریع تر روند درمان آغاز شود. برونشیت های عفونی با آنتی بیوتیک ها درمان می‌ شوند و دامپزشک با توجه به شدت بیماری می تواند از آنتی بیوتیک خوراکی یا تزریقی استفاده کند. معمولا آنتی بیوتیک های تزریقی زمانی تجویز می‌ شوند که میزان عفونت بسیار بالا باشد و جان پرنده در خطر باشد. زیرا تزریقی ها تاثیر بیشتری دارند و در مدت زمان کوتاه تری اثربخش خواهند بود.

شما نیز می توانید در منزل از انواع داروهای گیاهی و غذاهای پروتئینی و سالم برای قناری استفاده کنید تا به تقویت سیستم ایمنی پرنده برای مقابله با این بیماری بپردازید.

برونشیت در قناری

 در همین راستا وبسایت میل ورم آسیا غذاهای متنوع و بسیار با کیفیتی را برای انواع پرندگان و قناری ها به فروش می رساند. که این غذاها شامل ویتامین ها، مواد معدنی و املاح زیادی هستند که برای تقویت سیستم ایمنی پرنده مناسب می باشند. از همه مهم تر انواع میل ورم خشک و زنده هم در این زمینه نقش مهم و تعیین کننده ایفا می کنند و قابل استفاده در دوران ابتلای پرنده برونشیت هستند و قطعاً به روند درمان بهتر پرنده نیز کمک خواهند کرد.

سخن آخر

برونشیت در قناری در لیست بیماری های خطرناک برای این پرنده زینتی قرار می‌ گیرد و به همین منظور تمام دارندگان قناری و کسانی که به پرورش قناری می‌ پردازند باید سعی کنند که این بیماری را بیشتر از همیشه جدی بگیرند. در فصول سرد سال مراقبت های لازم را از پرنده انجام دهند تا این اقدامات پیشگیرانه موثر واقع شوند.

سؤالات متداول

بهترین درمان برای برونشیت در قناری چیست؟

بهترین درمان برای این بیماری استفاده از انواع آنتی بیوتیک های تزریقی و خوراکی می باشد. که پزشک با توجه به مرحله و شدت بیماری هر یک را تجویز خواهد کرد.

آیا قناری هایی که تازه متولد شده اند هم می‌ توانند به برونشیت مبتلا باشند؟

 بله زیرا برونشیت از جمله عفونت های باکتریایی می باشد که در نطفه پرنده نیز وجود دارد و می‌ تواند جوجه قناری را از بدو تولد درگیر کند.

بهترین روش جلوگیری از برونشیت در قناری چیست؟

دور نگهداشتن پرنده از سایر پرنده ها، رعایت بهداشت و رعایت دمای مناسب برای قفس پرنده به ویژه در فصول سرد سال مانند زمستان و پاییز.

Rate this post

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *