افسردگی عروس هلندی می تواند به یک مشکل خطرناک تبدیل شود و علاوه بر روح این پرنده، جسم آن را هم درگیر کند. عروس های هلندی عموماً به علت احساس و هوش بسیار بالایی که دارند، بیشتر از سایر پرندگان در معرض انواع بیماری های روحی از جمله افسردگی قرار می گیرند و به همین علت شناخت افسردگی برای این پرنده و درمان به موقع آن کمک می کند که پرنده ی شما آسیب کمتری از این مشکل روحی ببیند.
تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. زیرا عروس هلندی از جمله پرنده هایی است که بیماری هایش فقط به موارد جسمی محدود نمی شود و روح این پرنده هم بسیار حساس است و مستعد ابتلا به بیماری ها و افسردگی های مختلف می باشد.
عوامل موثر بر افسردگی عروس هلندی
عوامل ایجاد کننده افسردگی عروس هلندی بسیار زیاد هستند و این عوامل هر کدام می توانند به نحوی این پرنده را تحت تاثیر قرار دهند و باعث ایجاد افسردگی شوند.
شما با شناخت این عوامل ایجاد کننده می توانید پرنده ی خود را از قرار دادن در این شرایط دور نگه داشته باشید و پرنده شما به افسردگی مبتلا نخواهد شد.
این عوامل ایجاد کننده عبارتند از:
- تغییر محل زندگی و مواجهه با اتفاقات و انسان های جدید
- تغییر وضعیت و جای قفس
- تغییر ناگهانی رژیم غذایی
- استفاده از رژیم غذایی ناسالم
- مرگ جفت
- نداشتن جفت
- تنش های جنسی به خصوص در سن بلوغ
- پرخاشگری و بدرفتاری با پرنده
- ترس و استرس مداوم پرنده که ممکن است در اثر سر و صدا در منزل شما ایجاد شود.
- مشاهده ی حیوانات و پرندگانی که شکارچی هستند.
- از دست دادن و خراب شدن اسباب بازی های مورد علاقه ی پرنده
- عدم توجه به پرنده
باید سعی کنید که عروس هلندی خود را از این عوامل دور نگه داشته باشید. همواره به پرنده توجه کنید و نیازهای این پرنده را درک کنید. عروس هلندی به شدت احساساتی است. پس وظیفه دارید که به احساسات این پرنده احترام بگذارید و در کنار همه ی این موارد به تغذیه ی سالم این پرنده اهمیت دهید و از غذاهایی استفاده کنید که به ترشح هورمون شادی و آرامش در بدن عروس هلندی کمک می کند.
استفاده از غذا های پروتئینه و ویتامینه می تواند میزان استرس را در بدن عروس هلندی کاهش دهد و تا حدی نقش مثبت در جلوگیری از افسردگی یا درمان آن ایجاد خواهد کرد.
عروس هلندی از جمله پرنده هایی است که باید حتماً سرگرمی خاصی داشته باشد. زیرا این پرنده به شدت اجتماعی است و در صورتی که سرگرمی نداشته باشد، منزوی، گوشه گیر و در نهایت افسرده خواهد.
نشانه ها و علائم افسردگی در عروس هلندی
نشانه ها و علائم افسردگی عروس هلندی شباهت زیادی به بیماری های جسمی دارند. به همین علت تشخیص افسردگی کار دشواری است و قطعاً باید تحت نظر دامپزشک این تشخیص انجام شود.
اگر مشاهده کردید که عروس هلندی شما گوشه گیر شده است، اشتهای کمی دارد، کاهش وزن داشته و میل به پرواز و تکاپو ندارد، باید به پزشک مراجعه کنید تا بعد از معاینه های جسمی مشخص شود که آیا به افسردگی مبتلا شده است یا خیر.
در کل علاوه بر این موارد، عروس های هلندی در دوران افسردگی، علائم دیگری مانند: پف کردن پر، تغییر شکل فضله، پر کنی، پرخاشگری، تغییر صدا و تکان مداوم سر ها را نیز تجربه می کنند.
روش های درمان افسردگی در عروس هلندی
برای درمان افسردگی عروس هلندی باید به دامپزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم دامپزشک داروهای مناسب را تجویز کند. در غیر این صورت انجام اقدامات حمایتگرانه همانند توجه بیشتر به پرنده، محبت بیشتر به پرنده و… به بهبود علائم افسردگی کمک می کنند.
باید روزانه به صورت مداوم قفس، ظرف آب و ظرف غذای پرنده را بررسی کنید تا از خوب بودن شرایط اطمینان پیدا کنید. به نیاز های پرنده ی خود اهمیت دهید و سعی کنید که ساعاتی از روز را با پرنده بازی کنید و با او گفتگو داشته باشید. زیرا عروس هلندی اجتماعی است و سکوت و عدم گفتگو با این پرنده قطعاً باعث ایجاد افسردگی خواهد شد.
برای اینکه ذهن عروس هلندی را سرگرم کنید، تا این پرنده به سمت افسردگی کشیده نشود، می توانید از اسباب بازی های مختلف یا لوازم سرگرمی مثل انواع آینه استفاده داشته باشید و این لوازم را در داخل قفس پرنده قرار دهید. این لوازم متنوع باعث بهتر شدن حال پرنده و جلوگیری از افسردگی خواهند شد.
تهیه کردن یک جفت یا همدم برای عروس هلندی بهترین راه حل ممکن برای جلوگیری از افسردگی و حتی درمان این بیماری می باشد. پس اگر مشاهده کردید که عروس هلندی شما بسیار گوشه گیر و ساکت شده است، می توانید یک جفت برای پرنده ی خود، خریداری کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن این مشکل برطرف شود.
سخن آخر
افسردگی عروس هلندی اتفاقی است که امروزه با گسترش آپارتمان نشینی برای این پرنده ها بیشتر از قبل رخ می دهد. زیرا پرنده در محیط بسته ی آپارتمان توانایی پرواز و تکاپوی لازم را ندارد و با یک زندگی آپارتمان نشینی و سکوت مداوم روبرو می شود. که تمام این عوامل باعث ایجاد افسردگی در عروس هلندی می شوند. پس سعی کنید که بیشتر از پرنده ی خود حمایت کنید و با وجود نکاتی که در این مطلب ذکر کردیم پرنده خود را از عوامل ایجاد کننده افسردگی دور نگه داشته باشید تا حد امکان عروس هلندی شما به افسردگی دچار نشود.
سؤالات متداول
آیا سکوت و عدم برقراری ارتباط اجتماعی باعث افسردگی عروس هلندی خواهد شد؟
بله، زیرا عروس هلندی یک پرنده ی بسیار باهوش و اجتماعی می باشد. قطعاً ایجاد سکوت و عدم برقراری ارتباطات اجتماعی این پرنده را افسرده می کند.
روش های درمان دارویی برای افسردگی عروس هلندی موثر تر هستند یا روش های غیر دارویی؟
بهترین روش برای درمان افسردگی این پرنده درک بهتر آن و اقدامات حمایت گرایانه می باشد.
مهمترین عامل ایجاد کننده ی افسردگی در عروس هلندی چیست؟
عوامل زیادی وجود دارند که باعث این مشکل در عروس هلندی می شوند. اما همواره از دست دادن جفت و تغییر قفس جزو مهمترین عوامل محسوب می شوند.