انواع نژاد عروس هلندی بسیار زیبا هستند و هر کدام از این نژاد ها، جذابیت خاص خود را دارند. عروس هلندی به خودی خود پرنده ی بومی استرالیا می باشد و در استرالیا به رنگ خاکستری و پس زمینه ی سفید دیده می شود.
از وقتی که دولت استرالیا صادرات پرنده بومی از کشورش را ممنوع کرد، آمریکای شمالی و اروپا تلاش بسیار زیادی برای تکثیر بیشتر عروس هلندی کردند و بدین ترتیب اصلاح نژاد برای این پرنده رخ داد. که این موضوع باعث شد تا نژاد عروس هلندی، تنوع بسیار زیادی داشته باشد و امروزه شاهد انواع پرنده های عروس هلندی با رنگ های متفاوت هستیم.
اگر قصد دارید که از عروس هلندی در منزل نگهداری کنید بهتر است که در ابتدا با نژاد های مختلف آن آشنا شوید. به صورت کلی عروس هلندی دارای ۹ نژاد مختلف می باشد که هر کدام از این نژاد ها رنگ خاص خود را دارا هستند و ما در ادامه انواع نژاد ها را به شما معرفی می کنیم. تا شناخت کاملی نسبت به این پرنده پیدا کنید.
انواع نژاد عروس هلندی چیست؟
انواع نژاد عروس هلندی شامل موارد مختلف است و طی بررسی هر کدام از این نژاد ها، به ویژگی ظاهری آن ها و سایر خصوصیات آن ها می پردازیم و این موضوع باعث می شود تا همه ی افراد علاقمند به عروس هلندی شناخت کاملی نسبت به نژاد های مختلف این پرنده پیدا کنند و بر اساس نیاز خود مناسب ترین نژاد را خریداری کنند.
نژاد خاکستری، اصیل ترین نژاد از عروس هلندی
همانطور که گفتیم، اصلی ترین نژاد عروس هلندی، نژاد خاکستری می باشد. که بومی استرالیا است و همین موضوع باعث شده است تا به عنوان فراوان ترین و محبوب ترین نژاد این پرنده شناخته شود.
در این نژاد رنگ بدن پرنده خاکستری با پس زمینه ی سفید در قسمت بالا می باشد. کاکل این نژاد، یا زرد رنگ بوده و یا همرنگ با بدن نژاد خاکستری است.
در دو طرف گونه ی این عروس هلندی هم دو دایره نارنجی رنگ دیده می شود. در این نژاد از عروس هلندی پرنده های نر و ماده با هم تفاوت رنگ دارند. به همین علت بعد از اولین پر ریزی قابل تشخیص خواهند بود.
صورت عروس هلندی نر نارنجی و سر آن زرد می باشد. اما عروس هلندی نژاد خاکستری ماده، تماماً رنگ خاکستری دارد و در قسمت سر خود دارای خطوط زرد رنگ می باشد.
نژاد عروس هلندی ابلق
در میان انواع نژاد عروس هلندی یکی دیگر از محبوب ترین نژاد های عروس هلندی، نژاد ابلق می باشد که ترکیبی از دو رنگ متفاوت است. این نژاد در اولین جهش رنگی عروس هلندی یعنی در سال ۱۹۲۰ به وجود آمد و به مرور تکثیر شد و در سراسر جهان طرفداران خاص خود را پیدا کرد.
پر های بدن عروس هلندی ابلق یا رنگارنگ می باشد یا مجموعه ای از رنگ های سفید و خاکستری کم رنگ است. پس باید در نظر داشته باشید که درصد رنگ های روی بدن عروس هلندی ابلق متفاوت است.
برای مثال، ممکن است که یکی از این پرنده ها بیش از نیمی از بدنش رنگ زرد متمایل به نارنجی داشته باشد و بقیه ی بدن خاکستری باشد، یا بالعکس. اما همین دو رنگ بودن بدن نشان دهنده ابلق بودن عروس هلندی می باشد و اگر پرنده ای با این ویژگی ها مشاهده کردید باید بدانید که در نژاد ابلق ها قرار دارد. ابلق جنس نر و ماده شباهت زیادی به هم دارند و تعیین جنسیت برای عروس هلندی ابلق شاید کمی دشوار باشد و نیاز به آزمایش خون یا dna خواهد داشت.
عروس هلندی نژاد لوتینو
در گونه های مختلف عروس هلندی نژاد لوتینو جزو محبوب ترین و فراوان ترین نژاد در کشور ایران محسوب می شود. این نژاد شاید به خودی خود کمیاب به نظر برسد، اما در کشور ایران جزو نژادهای پرفروش محسوب می شود و از هر چهار جوجه عروس هلندی یک نژاد لوتینو به دنیا می آید.
در این نژاد کل بدن پرنده سفید یا زرد رنگ می باشد و البته این زرد، روشن و متمایل به سفید است. سر پرنده در مقایسه با بدنش کمی تیره تر بوده و دو لکه ی نارنجی در دو طرف گونه ی این نژاد از عروس هلندی وجود دارد.
کاکل عروس هلندی لوتینو زرد رنگ می باشد. عروس های هلندی لوتینو جذابیت ظاهری بسیار بالایی دارند و این مسئله به محبوبیت آن ها افزوده است.
در میان عروس هلندی لوتینو گونه های ماده در زیر پر های دمشان خال های زرد رنگ دارند ولی در از جنس نر این خال های زرد رنگ وجود ندارد.
اما به طور کلی در هر صورت اگر دوست دارید که به صورت صد در صدی از جنسیت عروس هلندی لوتینو خود اطمینان پیدا کنید، می توانید آزمایش خون یا DNA انجام دهید. زیرا این روش دقیق ترین روش برای تعیین جنسیت انواع نژاد عروس هلندی و به ویژه نژاد لوتینو به حساب می آید.
این نژاد یک ضعف بسیار مهم دارد و آن هم کور رنگی است. زیرا قابلیت تشخیص رنگ های مختلف از هم را ندارند. باید بدانید که این مسئله یک ویژگی ذاتی برای پرنده های لوتینو به حساب می آید و به هیچ عنوان قابل درمان نیست. پس اگر قصد خرید عروس هلندی نژاد لوتینو را دارید باید در ابتدا با این ضعف به صورت کاملا آشنا شوید و در صورت پذیرش آن، اقدام به خرید کنید.
عروس هلندی نژاد نقره ای
عروس هلندی نژاد نقره ای شباهت بسیار زیادی به نژاد خاکستری دارد و تفاوتی که بین عروس هلندی نقره ای و خاکستری وجود دارد، این است که بدن این پرنده سفید رنگ می باشد و جزو پرنده های کمیاب در کشور ایران محسوب می شود.
این نژاد بسیار زیبا می باشد و اولین بار در سال ۱۹۷۹ تکثیر شد. در نژاد نقرهای پرنده های ماده پر های روشن تر دارند و نمونه های نر دارای پرهای تیره تر و کدر هستند.
عروس هلندی نژاد صورت سفید یا سخنگو
در بین انواع نژاد عروس هلندی نمونه ی صورت سفید جزو پرنده های سخنگو به حساب می آید. که هفتمین جهش رنگی عروس هلندی را به خود اختصاص داده است. این عروس هلندی صورت سفید و مایل به خاکستری دارد.
پر های بدن این پرنده نیز کاملاً خاکستری می باشند. در این نژاد از عروس هلندی نر ها سر کاملا سفید داشته و نمونههای ماده رنگ سرشان کمی متمایل به خاکستری می باشد. نمونه ی نر عروس هلندی وایت فیس یا صورت سفید توانایی بسیار بالایی در صحبت و تقلید صدا دارد.
عروس هلندی نژاد آلبینو
یکی از کمیاب ترین نمونه های عروس هلندی نژاد آلبینو می باشد. که بسیار خاص است. آلبینو های اصیل رنگ صد در صد سفید دارند و هیچ لکه ای حتی به صورت کمرنگ هم روی سطح بدن این پرنده دیده نمی شود. پا های عروس هلندی آلبینو صورتی و چشم های این پرنده قرمز می باشد. در مقایسه ی قیمت انواع نژاد عروس هلندی می توانیم بگوییم که نژاد آلبینو جزو گران قیمت ترین ها به حساب می آید.
نژاد مرواریدی یا صدفی
عروس های هلندی مرواریدی یا صدفی، نتیجه ی جفت گیری عروس هلندی وایت فیس با لوتینو هستند. این نژاد برای اولین بار در کشور آلمان و در سال ۱۹۶۷ به دنیا آمد.
عروس هلندی مرواریدی پر های خاکستری رنگ روی پس زمینه سفید دارد. سر این پرنده زرد بوده و در دو طرف گونه پرنده هم رنگ نارنجی به چشم می خورد. از جمله زیباترین جهش ها بین نژاد های مختلف عروس هلندی قطعاً نژاد مرواریدی یا صدفی می باشد. حدود ۹۶ درصد از عروس هلندی صدفی جنسیت ماده دارند و جنسیت نر در بین این نژاد از عروس هلندی بسیار کمیاب است.
عروس هلندی دارچینی
یکی دیگر از انواع نژاد عروس هلندی نمونه ی دارچینی می باشد. به علت اینکه پر های بدن این پرنده قهوه ای روشن است به نمونه دارچینی معروف شده است. سر عروس هلندی دارچینی زرد رنگ و گونههای آن نارنجی یا هلویی رنگ می باشد. این نمونه از عروس هلندی دارای کاکل زرد رنگ یا خاکستری رنگ است.
عروس هلندی نژاد گل باقالی
نژاد گل باقالی عروس هلندی پر های خاکستری روشن دارد که این پر ها روی پس زمینه ی زرد رنگ قرار گرفتند. سر پرنده های گلباقالی هم زرد و گونه های این پرنده نارنجی می باشد. تمام عروس های هلندی گل باقالی ماده هستند و نمونه ی نر در این نژاد یافت نمی شود. علاوه بر این کاکل عروس هلندی گلباقالی هم جذابیت بسیار بالایی دارد.
تغذیه نژاد های مختلف عروس هلندی
برای اینکه بتوانید برای انواع نژاد عروس هلندی تغذیه مناسبی را تدارک ببینید، باید بدانید که عروس های هلندی در هر نژادی که باشند علاقه زیادی به خوردن انواع تخم گیاهان و دانه های آجیل و دانه های گیاهی دارند. در کنار این موارد خوردن غذاهای پروتئینی مانند: تخم مرغ آب پز، سینه مرغ آب پز شده و میل ورم خشک و زنده هم برای تغذیه نژاد های مختلف این پرنده انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود. جهت خرید غذای با کیفیت برای عروس هلندی و تهیه میل ورم های مرغوب آسیا در خدمت خریداران گرامی می باشد.
سخن آخر
اکنون که با انواع نژاد عروس هلندی آشنا شدید، می توانید با شناخت نسبی خوبی انتخاب خود را رقم بزنید و در امر خرید عروس هلندی مناسب ترین نژاد را طبق سلیقه ی خود خریداری کنید.
سؤالات متداول
کمیاب ترین نمونه عروس هلندی کدام است؟
در میان نژادهای مختلف کمیاب ترین نمونه عروس هلندی آلبینو می باشد که دارای چشم های قرمز رنگ و بدن تماماً سفید است.
عروس هلندی نژاد مرواریدی نتیجه جفت گیری کدام نژاد ها می باشد؟
عروس هلندی مرواریدی نتیجه جفت گیری عروس هلندی وایت فیس با لوتینو است.
پرطرفدارترین نژاد عروس هلندی در ایران کدام نژاد است؟
عروس هلندی لوتینو جزو محبوب ترین نژاد های عروس هلندی در کشور ایران به حساب میآید.