میل ورم و سوپرورم؛ تفاوت در چیست؟

تفاوت میل ورم و سوپرورم

میل ورم و سوپرورم دو نو ع از متداول‌ترین کرم‌های مورد استفاده در تغدیه دیگر جانداران نظیر ماکیان، پرندگان و آبزیان هستند. چندین سال است که این دو نوع کرم با هم مقایسه می‌شوند؛ به نظر می‌رسد که هیچ اتفاق نظری درباره این‌که کدام یک برای آن‌که در رژیم غذایی دیگر جانداران قرار بگیرد مناسب است، وجود ندارد! چرا که آن‌ها بسیار شبیه به هم هستند اما تفاوت‌هایشان نیز فاحش و باورنکردنی است. جای تعجب نیست اگر که شخص غیر متخصص و آموزش ندیده آن دو را یک نوع بداند و یکی را رشد کرده و دیگری را کوچک قلمداد کند. با ما همراه باشید؛ در این مقاله با بیان حقایق و اطلاعات درست درباره هر یک از این دو نوع کرم، تفاوت‌های آن دو را آشکار خواهیم ساخت. بنابر این پس از مطالعه آن، زمانی‌که باید برای انتخاب میان میلورم و سوپروم تصمیم بگیرید، تصمیم درستی گرفته و نوعی که مناسب است را انتخاب خواهید کرد.

تفاوت میل ورم و سوپرورم
تفاوت میل ورم و سوپرورم

میلورم چیست؟

میلورم یا کرم آرد، لارو نوعی سوسک به نام سوسک تاریکی است. این کرم بخش مهمی از رژیم غذایی پرندگان، ماکیان و آبزیان به شمار می‌رود. آن‌ها غنی از چربی، فیبر و کلسیم هستند و سطح بالایی از پروتئین را دارا می‌باشند. این کرم‌ها اسکلت بیرونی سختی دارند و هضم آن‌ها نسبت به سوپرورم‌ها سخت‌تر است. میل ورم‌ها به عنوان تهاجمی نبوده و نیش آن‌ها دردناک نمی‌باشد.

سوپرورم چیست؟

سوپرورم لاروهای بزرگ سوسک تاریکی هستند. آن‌ها بدون دستکاری تغذیه‌ای و تزریق هورمون رشد می‌کنند. طول آن‌ها حدود 5 تا 6 سانتی‌متر است که چند برابر میلورم تلقی می‌شود. این حشرات در مرحله شفیره و لارو برای خزندگان گزینه خوبی به شمار می‌روند. آن‌ها حاوی سطوح قابل توجهی از کلسیم، فیبر، چربی و پروتئین هستند.

تفاوت میل ورم با سوپرورم

برای شناخت تفاوت این دو کرم هم‌خانواده، حقایقی درباره هر یک از آن‌ها بیان خواهیم کرد تا با مقایسه آن‌ها تفاوت‌ها و شباهت‌های آنان به طور کامل مشخص شوند.

حقایقی درباره‌ی میلورم

  • میل ورم‌ها از لحاظ اندازه تا چهار سانتی‌متر یا بیش از آن رشد می‌کنند. آن‌ها حدود 25 درصد از سوپرورم‌ها کوچک‌تر می‌باشند. آن‌ها به دلیل وجود کیتین پوسته سختی دارند از این رو هضم این نوع کرم می‌تواند کمی دشوار باشد.
  • چرخه زندگی میلورم از سوسک به تخم به لارو و از لارو به شفیره و دوباره به سوسک تاریکی است. میلورم در مرحله تخم که از لقاح دو سوسک حاصل شده است حدود 9 تا 13روز باقی می‌ماند. پس از آن به لارو تبدیل می‌شود، مرحله لارو بین 10 تا 55 روز به طول می‌انجامد. پس از آن میلورم وارد مرحله سوم زندگی خود یعنی شفیرگی می‌شود. این مرحله که میلورم در آن غیر فعال است، حدود سه هفته خواهد بود. و در نهایت سوسک تاریکی از شفیره خارج شده و از 55 تا 95 روز زندگی می‌کند و در انتها می‌میرد.
میل ورم
  • بر حیات میلورم در مراحل مختلف سه عامل، رطوبت، غذا و دما موثر می‌باشند. وجود رطوبت مناسب ضامن رشد صحیح میلورم‌ها خواهد بود، این در صورتی است که رطوبت نامناسب می‌تواند رشد آن‌ها را مختل سازد. درباره غذا و دما نیز همین امر صادق است و نبود شرایط مناسب رشد را با دشواری مواجه می‌سازد.
  • عملکرد روده کرم آرد با سوپرورم متفاوت است؛ اگر چه خوراک این نوع کرم انواع میوه، سبزیجات، سویا و سبوس جو می‌باشد اما نیاز است به مشخصات و میزان آن توجه شود چرا که در رشدشان تاثیر بسزایی دارد.

حقایقی درباره سوپرورم

  • سوپرورم‌ها معمولا تا طول شش سانتی‌متر رشد می‌کنند. آن‌ها پوسته نرمی دارند اما ممکن است هضم آن‌ها برای خزندگان کوچک سخت باشد.
  • چرخه زندگی سوپرورم‌ها به صورت سوسک تا ریکی، تخم، لارو (کرم)، شفیره و سوسک است. مرحله تخم بین 3 تا 20 روز است. پس از آن لاروهای سوپرورم بیرون می‌آیند، آن‌ها در عرض ده روز رشد می‌کنند و می‌توانند تا یک سال و 30 روز به همین شکل (لارو) باقی بمانند. بعد از لارو نوبت به شفیره می‌رسد؛ مرحله شفیرگی کوتاه بوده و از 5 تا 19 روز خواهد بود. در نهایت از شفیره سوسک تاریکی خارج می‌شود، این سوسک تا 15 سال نیز می‌تواند زنده بماند.
  • بر چرخه حیات سوپرورم عواملی همچون رطوبت، غذا و دما تاثیر گذار می‌باشند؛ به این معنا که درست است یک سوسک می‌تواند حداکثر تا 15 سال زنده بماند و یا لارو بیش از یک سال می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد و به شفیره تبدیل نشود و یا نمیرد اما اگر که سه عاملی که به آن‌ها اشاره شد مناسب نباشند رشد و نمو با مشکل و دشواری رو به رو می‌شود.
  • سوپرورم‌ها تمایل دارند هر آن‌چه را که پیدا می‌کنند بخورند. هضم غذا در روده آن‌ها به آسانی انجام می‌شود و اکثریت آن‌ها بدون توجه به مقدار تغذیه با سرعتی ثابت رشد می‌کنند. سبزیجات، آرد ذرت، میوه و جو دو سر را می‌توان از مواد مورد علاقه سوپرورم‌ها دانست.
سوپرروم
سوپرورم
  • سوپرورم‌ها اگر چه بالغ بر یک سال زنده می‌مانند اما این حشرات بیرون از محل زندگی خود زودتر به شفیره تبدیل می‌شوند از این رو برای آن‌که همه چیز برای پرورش آن درست پیش برود بهتر است که رطوبت محیط، دما و غذا کنترل شود.

جدول ارزش غذایی میل ورم و سوپرورم (میلی گرم در هر کیلوگرم)

ماده معدنیمیلورمسوپرورم
کلسیم156262
فسفر26402090
منیزیم620435
سدیم225385
پتاسیم33502860
کلرید17601630
آهن2020
روی49.530
مس8.33.6
منگنز3.23.7
یدناچیز-کمتر از 10ناچیز-کمتر از 10
سلنیوم0.120.1

ناگفته نماند که سطح پروتئین میل ورم نسبت به سوپرورم بیش‌تر است اما میزان چربی، کلسیم و فیبر آن کم‌تر است

نحوه خرید میلورم از مجموعه میل ورم آسیا

برای خرید میل ورم به شکل عمده و تکی و به اشکال مختلف، ابتدا با مهندس فرهادی و کارشناسان مجموعه تماس گرفته و پس از اخذ مشاوره در ارتباط با خرید، سفارش خود را به ثبت برسانید. ناگفته نماند که فروشگاه میلورم آسیا هفت روز هفته از ساعت هشت صبح تا بیست و یک شب آماده ارائه مشاوره به مشتریان گرامی است.

میل ورم
میل ورم

سوالات متداول

کدام بهتر است؟ میلورم یا سوپرورم؟

نمی‌توان دقیق بیان کرد کدام یک بهتر است چرا که هر یک از آن‌ها ویژگی‌هایی دارد که آن را برای موردی مناسب خواهد کرد. به عنوان مثال برای گروه خزندگان، سوپرورم مناسب است چرا که هضم میلورم یا همان کرم آرد کمی سخت‌تر است.

آیا سوپرورم کرم میلورم را خواهد خورد؟

بله سوپرورم‌ها، میلورم‌ها را می‌خورند. البته آن‌ها تخم میلورم و کرم‌هایی که کوچک‌تر هستند را خواهند خورد. در واقع اکثر سوپرورم‌ها زمانی‌که آب و غذای کافی وجود نداشته باشد یکدیگر را می‌خورند.

سوپرورم‌ها گاز می‌گیرند؟

این نوع کرم‌ها نیش قوی دارند و انسان از نیش آن‌ها که می‌تواند درد داشته باشد در امان نخواهد بود.

اخطار مهم

برخی از مجموعه‌ها سوپرورم را به نام میلورم و یا میلورم را با نام سوپرورم در اختیار مشتری قرار می‌دهند؛ پس بر اساس آن‌چه که در این مقاله بیان شد امیدواریم با تفاوت‌های آن دو با هم آشنا شده باشید.

4.2/5 - (4 امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *