بیماری های پوستی عروس هلندی شامل موارد مختلف می شوند و هر کدام ویژگی ها، علائم و عوارض مختص خود را دارند. جالب است بدانید که عروس های هلندی به عنوان پرنده های زینتی پرطرفدار علاوه بر اینکه به بیماری های جسمی و روحی مبتلا می شوند، مستعد بیماری های پوستی نیز هستند و این بیماری های پوستی با شکل ها و اسامی مختلف ممکن است که در بدن عروس هلندی نمود پیدا کنند.
به همین منظور قصد داریم که به صورت کامل انواع بیماری های پوستی که عروس هلندی مستعد آن است را بررسی کنیم. تا شما به عنوان دارندگان عروس هلندی در منزل با انواع بیماری های پوستی این پرنده ها آشنا شوید و در صورتی که هر کدام از این بیماری ها برای پرنده شما اتفاق افتاد، با یک شناخت و آگاهی نسبی به دامپزشک مراجعه کنید.
زیرا ممکن است که بسیاری از افراد با مشاهده ی تغییرات پوستی در بدن پرنده خود، دچار اضطراب و استرس بسیار زیاد شوند و فکرشان سمت بیماری های خطرناک برود. در حالی که ممکن است این نشانه های پوستی فقط یک بیماری پوستی ساده و قابل درمان باشند. پس شناخت و آگاهی شما در این زمینه می تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند.
بیماری های پوستی عروس هلندی در اثر چه عواملی رخ می دهند؟
بیماری های پوستی عروس هلندی در اثر عوامل مختلف اتفاق می افتند و هر کدام از این عوامل علت جداگانه ای دارند. برای مثال ممکن است که این بیماری در اثر آلرژی یا آفتاب سوختگی باشد. یا حتی قارچ پوستی یا تومور و کیست های پوستی. در برخی از موارد زخم های پوستی هم باعث ایجاد بیماری های پوستی خواهند شد.
پس نمی توان یک علت واحد برای بیماری پوستی عروس هلندی در نظر گرفت و باید گفت که این بیماری ها دارای زیرمجموعه های مختلف هستند و دلایل و عوامل مختلفی را شامل می شوند که هر کدام از این عوامل باید به صورت جداگانه بررسی شوند. زیرا هر کدام از این بیماری ها نشانه های خاص خود را دارند و با شناخت این نشانه ها می توان بهتر نوع بیماری پوستی را تشخیص داد.
آلرژی پوستی در عروس هلندی
یکی از انواع مختلف بیماری های پوستی عروس هلندی، آلرژی می باشد. آلرژی در اثر حساسیت پرنده نسبت به عوامل مختلف رخ می دهد. برای مثال وقتی که پرنده نسبت به برخی از مواد غذایی حساسیت داشته باشد با خوردن مواد غذایی ممکن است دچار آلرژی پوستی شود و این آلرژی خود را با التهاب و قرمزی نشان دهد. یا حتی نسبت به تغییرات فصلی و تغییرات آب و هوایی هم ممکن است این آلرژی ها روی پوست خود را نشان دهند.
برای درمان بهتر این آلرژی ها، پزشک و دامپزشک از داروهای ضد حساسیت و آنتی هیستامین ها استفاده می کنند و یا با نمونه برداری از پوست پرنده منشاء اصلی آلرژی را متوجه می شوند. تا بتوانند درمان دقیق تری را اتخاذ کنند.
معمولا نمونه برداری برای آلرژی های شدید و وخیم انجام خواهد شد و آلرژی های سطحی که دارای التهاب معمولی می باشند، داروهای آنتی هیستامین قابل کنترل هستند.
بیماری قارچ پوستی در عروس هلندی
قارچ پوستی یا کندیدیوز در عروس هلندی در اثر عوامل مختلف رخ می دهد این پرنده وقتی که به صورت طولانی مدت از آنتی بیوتیک استفاده کند، بهداشت و نظافت ضعیفی داشته باشد، با کمبود ویتامین آ مواجه شود و تغذیه نامناسب داشته باشد، بیشتر از سایر پرندگان در معرض این نوع قارچ پوستی قرار خواهد گرفت.
وقتی که این قارچ بدن عروس هلندی را درگیر کند، در مناطقی مانند: اطراف چشم، منقار و سایر قسمت های بدن عروس هلندی خود را نشان می دهد و باعث ریختن موهای گردن و پوسته پوسته شدن سطح پوست بدن عروس هلندی خواهد شد.
باید بدانید که برای تشخیص دقیق این قارچ، نمونه برداری از روی پوست انجام می شود تا بافت شناسی دقیق در روند آزمایش صورت بگیرد و در صورتی که وجود این قارچ تایید شود، باید درمان آن هرچه سریع تر توسط دامپزشک آغاز شود و اولین اقدام درمانی رعایت بهداشت و نظافت محیط محل زندگی عروس هلندی می باشد.
نیستاتین جزو یکی از دارو های محبوب در زمینه درمان این قارچ برای عروس هلندی محسوب می شود که عوارض بسیار کمی هم دارد.
استفاده از انواع غذاهای پروتئینه و ویتامینه هم به تقویت سیستم ایمنی پرنده و مقابله با این بیماری کمک می کند. جهت خرید این غذاهای سالم و کاربردی می توانید از طریق سایت معتبر میل ورم آسیا اقدام کنید.
علائم این بیماری شامل کاهش وزن خفیف، بی حالی، پرریزی و حتی تنگی نفس در پرنده می باشد. با مشاهده هر کدام از این علائم و تغییرات پوستی، حتما به دامپزشک مراجعه کنید و آزمایشات نمونه برداری های لازم را انجام دهید.
در میان تمام بیماری های پوستی عروس هلندی این قارچ، جز خطرناک ترین ها و جدی ترین بیماری های پوستی محسوب می شود.
کیست پوستی
وجود تومور یا کیست پوستی هم باعث تغییرات و ایجاد التهاب روی سطح پوست عروس هلندی خواهد شد و معمولاً در فصول پرریزی این اتفاق می افتد.
وقتی که جوجه ها نمی توانند به سطح پوست راه پیدا کنند، در زیر پوست شکیل کیست می دهند و بعد از مدت زمان کوتاهی خود به خود از بین خواهند رفت. برای مثال لیپوما یکی از انواع تومورها یا کیست های پوستی عروس هلندی محسوب می شود که رنگ زرد دارد و در امتداد بال عروس هلندی در فصل پرریزی دیده خواهد شد.
زخم پوستی
یکی از دیگر از بیماری های پوستی عروس هلندی زخم پوستی می باشد. که این زخم ممکن است که در اثر اتفاقات مختلف روی سطح پوست پرنده رخ دهد و وقتی که درمان نشود، عفونت باکتریایی را به دنبال خواهد داشت و در نتیجه سطح پوست پرنده آسیب زیادی می بیند و برای درمان نیاز به مراجعه به دامپزشک و استفاده از آنتیبیوتیک خواهد داشت.
سخن آخر
اکنون که به صورت کامل و دقیق با انواع بیماری های پوستی عروس هلندی آشنا شدید و نشانه ها و دلایل ایجاد هرکدام را شناختید، می توانید در صورت مواجهه با هر کدام از این بیماری ها بدون اضطراب و نگرانی تصمیمات بهتری را اتخاذ کنید و همواره بهترین تصمیم ممکن، مراجعه به دامپزشک و درمان های پزشکی می باشد.
سؤالات متداول
آیا قارچ پوستی عروس هلندی خود به خود درمان می شود؟
خیر این بیماری هرگز خود به خود درمان نخواهد شد و حتماً باید تحت نظر دامپزشک این قارچ را درمان کنید.
چه زمانی زخم پوستی می تواند باعث بیماری پوستی شود؟
در صورتی که زخم عمیق باشد و درمان نشود و باعث عفونت و ایجاد باکتری شود، نوعی بیماری پوستی محسوب خواهد شد.
چه زمانی تومور یا کیست روی پوست عروس هلندی شکل میگیرد؟
معمولا این کیست ها در فصول پرریزی بیشتر از همیشه خود را نشان می دهند.
دیدگاه (1)