عفونت چشم عروس هلندی یک مشکل شایع در بین این پرنده ها محسوب می شود و نه تنها عروس هلندی، بلکه می تواند هر پرنده ای را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال فنچ های خانگی، مرغ عشق، طوطی کاکلی، مرغ مینا و انواع قناری ها هم در معرض این بیماری قرار دارند. علائم این بیماری هم معمولاً در بین تمام پرندگان مشترک خواهد بود.
عفونت چشم یا ورم ملتحمه ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیاید. برای مثال وجود یک تکه ی خوراکی در نزدیک چشم پرنده و افزایش ترشحات اشک از چشم های پرنده باعث این مشکل خواهد شد. علاوه بر این عفونت های ویروسی و باکتریایی هم این مشکل را به دنبال خواهند داشت.
اگر شما بتوانید این مشکل را زود تشخیص دهید و هرچه سریع تر به دامپزشک مراجعه کنید، می توانید درمان سریع تری را برای پرنده خود رقم بزنید.
چشم ها بسیار حساس هستند و در صورتی که دچار این مشکل شوند باید هرچه سریع تر درمان آن ها آغاز شود و با مشاهده ی کوچک ترین تغییری در چشم عروس هلندی خود اقدامات لازم را انجام دهید. تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری شود و آسیبی به چشم پرنده ی شما وارد نشود.
نشانه های عفونت چشم عروس هلندی
عفونت چشم عروس هلندی یا التهاب ملتحمه نشانه های مختلفی دارد و با توجه به علتی که باعث بروز این مشکل می شود، این نشانه ها می توانند متفاوت باشند. اما دامپزشک با مشاهده ی این نشانه ها و بررسی هر کدام از آن ها می تواند نتیجه ی قطعی و درمان لازم را به شما ارائه کند. بیشترین علائمی که به این بیماری مربوط می شوند عبارتند از:
- تورم چشم ها
- قرمزی چشم و خیس شدن چشم ها به صورت مداوم
- عفونت تنفسی فوقانی
- ایجاد سینوزیت
- خروج ترشح از چشم یا از سوراخ های نوک پرنده
- ایجاد تورم در صورت پرنده
- عطسه های مداوم
- متورم شدن سینوس
- ایجاد التهاب در پلک
- حساسیت پرنده به نور
- ناتوانی پرنده در پلک زدن
- ایجاد رسوبات روی قرنیه
- کاهش قدرت دید
- ضعف و گرسنگی مداوم پرنده
- بی حوصلگی
- نشستن پرنده در گوشه ی قفس به حالت پف کرده
دسته بندی التهاب ملتحمه چشم پرندگان
عفونت چشم عروس هلندی در سه دسته بندی مختلف قرار می گیرد، در گروه اول عوامل محیطی باعث این عفونت شده اند. برای مثال ورود اجسام خارجی به چشم عفونت را رقم زده اند. در گروه دوم التهاب ملتحمه چشم از بیماری های اطراف چشم نشأت می گیرد و معمولا مربوط به بیماری هایی مثل سینوزیت می باشد. که عفونت از سینوس ها وارد چشم می شود.
گروه سوم شامل مواردی می باشد که در اثر سپتی سمی و مسمومیت خون عروس هلندی ایجاد می شود و این حالت ارگانیسم هایی مثل انگل یا باکتری را شامل می شود. در هر صورت وقتی که علائم این التهاب و عفونت را در چشم های عروس هلندی خود مشاهده کردید، بهتر است که اقدام اورژانسی برای مراجعه به دامپزشک داشته باشید تا از افزایش عفونت در چشم پرنده جلوگیری شود و آسیب بیشتری به چشم پرنده وارد نشود.
علل ایجاد کننده التهاب و عفونت چشم عروس هلندی
عوامل ایجاد کننده ی عفونت چشم عروس هلندی شامل موارد مختلفی هستند و در واقع دلایل متفاوتی وجود دارند که منجر به تحریک، التهاب و قرمزی و عفونت چشم این پرنده ی زیبا می شوند.
این عوامل ایجاد کننده عبارتند از:
- قارچ هایی مانند کاندیدا آلبیکنس یا قارچ های آسپیرژیلوس
- باکتری هایی مثل استافیلوکوکوس یا کلامیدیا
- ویروس هایی مثل ویروس آبله، ویروس نیوکاسل و…
- برخی از انگل ها مثل نماتدها، ترماتود ها و….
- ورود اجسام خارجی مثل پوسته دانه، دانه ارزن، پر یا حشرات به داخل چشم پرنده
- تروما یا ضربه به چشم
- ایجاد زخم روی چشم
- قرار گرفتن پرنده در معرض سموم محیطی مثل دود سیگار، مواد شیمیایی و آمونیاک
- ابتلا به بیماری دور چشمی
- شرایط نامناسب بهداشتی قفس
- کمبود ویتامین A
اگر دوست دارید که پرنده ی شما هرگز به عفونت ملتحمه چشم مبتلا نشود و چشم های همواره سالمی داشته باشد، پیشنهاد می کنیم که حتماً عروس هلندی خود را از این عوامل ایجاد کننده دور نگه داشته باشید. تا پرنده ی شما کمتر در معرض خطر این بیماری آسیب زا قرار بگیرد. هر کدام از عواملی که ذکر کردیم می توانند به صورت جداگانه یا با همدیگر چشم های پرنده ی شما را مورد تهدید قرار دهند.
تشخیص و درمان عفونت ملتحمه چشم دروس هلندی
تشخیص عفونت چشم عروس هلندی باید تحت نظر دامپزشک انجام شود. دامپزشک با بررسی علائم، معاینه دقیق چشم و سیستم تنفسی پرنده می تواند نوع التهاب چشم را مشخص کند. در برخی از موارد آزمایش پی سی آر هم می تواند در تشخیص این التهاب موثر باشد.
جهت درمان این بیماری، علت اصلی التهاب باید در وهله اول مشخص شود و پس از آن درمان با استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی انجام خواهد شد. این آنتی بیوتیک ها هم به کاهش علائم بیماری کمک می کنند و هم باعث می شوند که عفونت کم کم برطرف شود.
جهت درمان قطعی و دائمی عفونت ملتحمه چشم عروس هلندی باید دوره آنتی بیوتیک را تکمیل کنید تا بیماری عود نکند. معمولاً دوره آنتیبیوتیک ها ۱۴ روزه می باشد و هرگونه علت زمینه ای که باعث بروز این بیماری شده است نیز باید صد در صد برطرف شود تا دیگر پرنده ی شما دچار این عفونت چشمی نشود.
سخن آخر
عفونت چشم عروس هلندی در صورتی که جدی گرفته نشود و اقدامات لازم برای درمان سریع آن صورت نگیرد، می تواند باعث کاهش بینایی و یا حتی کوری در پرنده شود. پس سعی کنید که به این مسئله اهمیت دهید و فکر نکنید که این بیماری نیاز به درمان های تخصصی ندارد و با گذشت زمان برطرف می شود.
عفونت ملتحمه جز بیماری هایی است که گذر زمان نه تنها تأثیر مثبتی در روند بهبود آن نخواهد داشت بلکه این گذر زمان وقتی که با درمان همراه نشود، آسیب بسیار بیشتری به چشم وارد می کند. برای اینکه روند درمان موفقیت آمیز باشد به تغذیه ی پرنده اهمیت دهید. با مراجعه به وب سایت معتبر میل ورم آسیا می توانید غذاهای بسیار با کیفیتی را برای پرنده خود تهیه کنید تا سیستم ایمنی پرنده برای مبارزه با این عفونت، تقویت شود.
سؤالات متداول
درمان قطعی عفونت ملتحمه عروس هلندی چیست؟
درمان قطعی این بیماری استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی می باشد.
دوره درمان عفونت چشم عروس هلندی با آنتی بیوتیک چقدر است؟
دوره درمان این بیماری با آنتی بیوتیک ۱۴ روزه است و حتی با بهبود بیماری نباید این دوره را متوقف کرد. زیرا اگر آنتی بیوتیک طبق دوره، مصرف نشود، نتایج بدی بر جای خواهد گذاشت.
آیا می توان عفونت ملتحمه در چشم های عروس هلندی را با درمان خانگی برطرف کرد؟
خیر این بیماری هرگز با درمان خانگی قابل بهبود نیست و حتما باید تحت نظر دامپزشک درمان شود.
دیدگاهها (2)