تربیت قناری باعث می شود که روند نگهداری از این پرنده آسان تر و بهتر پیش برود و شما بتوانید قناری خود را تا سال های سال در منزل نگهداری کنید.
این اقدام شاید برای پرورش دهندگان قناری و کسانی که از قناری نگهداری می کنند بسیار جذاب و سرگرم کننده باشد. زیرا این کار باعث رفاقت و صمیمیت بیشتر قناری با افراد خواهد شد. اما باید بدانید که تربیت کردن قناری هم اصول و روش های خاص خود را دارد و کار چندان ساده ای نیست. در صورتی که شما این اصول را بلد نباشید، شاید نتوانید به درستی پرنده خود را رام کنید. اما جای نگرانی وجود ندارد ما در کنار شما هستیم تا روش های تربیتی صحیح را برای پرورش قناری به شما معرفی کنیم.
روش درست تربیت قناری چیست؟
برای تربیت قناری باید روش های آن را به شکل اصولی طی کنید. این کار امکان پذیر است و دور از واقعیت نیست به شرطی که شما صبر و زمان کافی برای آن به خرج دهید و سعی کنید که در طولانی مدت تمام نکات تربیتی را رعایت کنید. تا در نهایت یک قناری رام و دستی داشته باشید که قابلیت نگهداری برای طولانی مدت در منزل را دارا است.
ایجاد حس اعتماد و اطمینان برای قناری، اولین روش تربیتی!
شما در مرحله ی اول برای تربیت قناری باید سعی کنید که احساس اعتماد و اطمینان به قناری بدهید. تا وقتی که قناری از شما بترسد و به شما اعتماد نداشته باشد هیچ یک از روش های تربیتی قابلیت پیاده سازی ندارند. پس زمانی در روند تربیت این پرنده موفق خواهید شد که بتوانید اعتماد قناری را جلب کنید.
شما بهتر است که در طول روز زمان بیشتری برای حضور در کنار قناری اختصاص دهید و سعی کنید که وقت زیادی را با قناری بگذرانید. تا احساس اعتماد لازم به دست بیاید و پرنده دیگر از حضور شما احساس ترس نداشته باشد. در روزهای ابتدایی حضور قناری در منزل شما ممکن است بترسد و از شما دوری کند و معنی حرکات و حتی دلیل حضور شما را متوجه نشود. اما قطعاً با تکرار این اقدام قناری به شما عادت خواهد کرد و احساس انس و رفاقت زیبایی بین شما و قناری به وجود می آید.
اگر چنین شرایطی را برای قناری فراهم کنید این اطمینان را به شما می دهیم که قناری شما در کوتاه ترین زمان ممکن سایر روش ها و اصول تربیتی را هم خواهد آموخت.
جدی گرفتن سن قناری در روند تربیت!
یکی از مهمترین نکاتی که در روند تربیت قناری نقش مهم و تعیین کننده ایفا می کند سنی است که قناری در آن حضور دارد. معمولاً جوانی مناسب ترین زمان برای تربیت کردن قناری ها می باشد.
زیرا سن جوانی نقطه عطف زندگی قناری به حساب می آید و وقتی که قناری در این سن اصول مختلف را بیاموزد تا انتهای عمرش این اصول را از یاد نخواهد برد و در واقع هر چیزی که قناری در جوانی یاد بگیرد در وجودش نهادینه می شود.
قناری های جوان برای یادگیری انعطاف زیادی از خود نشان می دهند و به همین علت سریع تر رام شما خواهند شد. اما قطعاً تربیت و رام کردن قناری های بالغ یا مسن کار دشوارتری خواهد بود. زیرا از انعطاف کافی برخوردار نیستند. پس حتما تربیت قناری را از سنین جوانی شروع کنید.
پیگیری آموزش به قناری و ایجاد نظم در یادگیری
در مرحله سوم برای تربیت قناری شما باید پیگیری و مداومت را در امر آموزش دنبال کنید و سعی کنید که حس اعتماد بیشتری را همواره بین خود و قناری به وجود بیاورید.
وقتی که آموزش با پیگیری و تداوم ادامه پیدا نکند به هیچ عنوان نتیجه ی مثبتی به بار نخواهد آورد. اینطور نیست که قناری ها در عرض یک ماه یا دو ماه تربیت شوند و دیگر نیاز به آموزش نداشته باشند، بلکه تربیت قناری یک پروسه ی طولانی مدت دارد و شما با مداومت و پشتکار می توانید به این مهم دست پیدا کنید.
رعایت نظم هم در روند آموزش و یادگیری قناری موثر است. این یعنی شما تا زمانی که یک آموزش را به صورت کامل به قناری یاد ندادید، نباید سراغ آموزش بعدی بروید و حتماً آهسته و پیوسته و با نظم نکات آموزشی را طی کنید. تا زمانی که قناری شما حرکت و آموزش جدید را به صورت کامل یاد نگرفت، یاد دادن نکات آموزشی جدید فقط باعث سردرگم شدن قناری می شود و نتیجهبخش نیست.
برقراری تمرین های ساده برای قناری
اگر قصد تربیت قناری به بهترین شکل ممکن را دارید، باید تمرینات ساده تری را در روند تربیت برای قناری در نظر بگیرید. حرکات سخت و پیچیده به هیچ عنوان در روند تربیت این پرنده موثر نیستند. شما باید حرکات ساده مانند نشستن روی انگشت، راه رفتن روی دست و… را به قناری یاد بدهید. تا بدین ترتیب پرنده با شما احساس صمیمیت زیادی داشته باشد، روی دست شما حرکت کند و با اطمینان خاطر روی انگشتان شما بنشیند.
حفظ قدرت تمرکز شما هم در این زمینه می تواند بسیار مناسب باشد. وقتی که قناری حرکت ناشایست از خود نشان می دهد و رفتاری خلاف تصورات شما انجام می دهد، نباید پرنده را تنبیه کنید و سعی کنید با حفظ آرامش و تمرکز برای آموزش مجدد به قناری آماده شوید.
فراهم کردن غذاهای تشویقی برای پرنده
وقتی که قناری شما یکی از روش های تربیتی و حرکاتی که به او آموزش دادید را به سرعت یاد می گیرد، باید از غذاهای تشویقی برای پرنده استفاده کنید تا پرنده میل و اشتیاق بیشتری به یادگیری نشان دهد و نکات بعدی را سریع تر از نکات قبل بیاموزد. برای تهیه ی انواع غذاهای سالم، مفید، مغذی و تشویقی برای قناری وبسایت میل ورم آسیا غذاهای بسیار جذابی را عرضه می کند.
سخن آخر
در صورتی که تربیت قناری به درستی انجام شود و پرنده به خوبی رام و دستی شما شود، می تواند برای مدت زمان طولانی در قفس در منزل و در کنار شما زندگی کند. بدون اینکه رفتار ناشایستی از خود نشان دهد. هر چقدر که پرنده با شما احساس صمیمیت بیشتری داشته باشد، شوق بیشتری هم برای ادامه ی زندگی در قفس خواهد داشت.
سؤالات متداول
آیا تربیت قناری سریع اتفاق می افتد؟
خیر، فرایند رام کردن و تربیت قناری جزو نکاتی است که بسیار زمان بر است و نیاز به مداومت و پیگیری طولانی مدت دارد.
چه زمانی می توان گفت که قناری به صورت کامل رام صاحب خود شده است؟
وقتی که قناری احساس صمیمیت و اعتماد زیادی به صاحب خود داشته باشد و از صاحب خود نترسد و بتواند با خیال راحت روی دست صاحب خود راه برود یا بنشیند، اصطلاحاً رام و دستی شده است.
بهترین سن برای تربیت قناری چه سنی است؟
بهترین زمان برای تربیت قناری سن جوانی می باشد. زیرا قناری در این دوران تمام نکات را به خوبی می آموزد.
دیدگاه (1)