پرورش و تکثیر عروس هلندی در منزل کار ساده ای نیست و برای موفقیت در این زمینه،باید با نکات مهمی آشنا باشید. تا بتوانید فرایند پرورش این پرنده را به بهترین شکل ممکن پیش ببرید.
عروس هلندی جزو کوچکترین و زیباترین طوطی ها به حساب می آید که یک پرنده ی خانگی پرطرفدار محسوب می شود. پرورش طوطی های رنگارنگ نیاز به آگاهی کامل دارد و شما باید نسبت به این موضوع شناخت و آگاهی کامل پیدا کنید. تا بتوانید فرایند پرورش عروس هلندی را با موفقیت پشت سر بگذارید. به همین منظور تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
عروس هلندی یا کوکاتیل یک طوطی بسیار خوشگل و باهوش می باشد و در کشور استرالیا برای اولین بار تکثیر شده است. بسیاری از افراد تصور می کنند که عروس هلندی به علت نامی که دارد، متعلق به کشور هلند است. اما این باور کاملا اشتباه است. استرالیا در گذشته با نام نیوهلند یا هلند جدید شناخته می شد و به همین علت به این پرنده عروس هلندی گفته می شود.
این پرنده توانایی تقلید صدا، سخن گفتن، سوت زدن و برقراری ارتباط با افراد مختلف را دارا می باشد و جزو پرنده های به شدت باهوش با رفتار اجتماعی قوی است. که همین دلایل باعث افزایش محبوبیت عروس هلندی شده اند.
پرورش و تکثیر عروس هلندی در منزل برای همه امکان پذیر است؟
پرورش و تکثیر عروس هلندی در منزل امری غیر ممکن نیست. اما به طور کلی کار جوجه کشی، تکثیر و پرورش هر پرنده ای نکات و ظرافت های خاص خود را دارد. به خصوص اگر این پرنده عروس هلندی باشد. قطعاً این فرآیند بسیار حساس تر خواهد بود.
هر اشتباه در مراحل مختلف فرآیند پرورش عروس هلندی، از انتخاب جفت گرفته تا شرایط تخم گذاری پرنده و بیرون آمدن جوجه ها می تواند باعث به هم خوردن چرخه تکثیر و مرگ جوجه ها شود.
پس دقت داشته باشید که تمام نکات ظریف و مهم را در این زمینه رعایت کنید. تا پرنده ی شما فرایند تکثیر موفقیت آمیز را طی کند و شاهد مرگ و میر جوجه عروس هلندی و جفت عروس هلندی در روند تکثیر نباشید.
سن بلوغ عروس هلندی
وقتی که قصد پرورش و تکثیر عروس هلندی در منزل را دارید، خوب است که با سن بلوغ این پرنده هم آشنا شوید. عروس هلندی از شش ماهگی به بعد بالغ می شود و از لحاظ تئوری از این سن به بعد توانایی جفت گیری پیدا می کند.
اما جهت پرورش عروس هلندی در منزل بهتر است که بعد از یکسالگی پرنده خود را برای تکثیر آماده کنید. بهترین زمان برای جفت گیری و تولید مثل برای پرنده ی نر ۱۲ ماهگی و برای پرنده ی ماده ۱۸ ماهگی می باشد.
اگر عروس های هلندی در سنین پایین برای تولیدمثل اقدام کنند و جفت گیری داشته باشند، احتمال اینکه تخم ها نابارور باشند وجود دارد و از طرف دیگر پرنده ی ماده در سن کم در هنگام تخم گذاری دچار مشکل می شود و حتی ممکن است که خطر مرگ پرنده ی ماده را تهدید کند. پس حتما سعی کنید که صبر لازم را از این زمینه به خرج دهید تا پرنده به بلوغ کامل برسد.
راه های تشخیص جنسیت عروس هلندی
یکی از مهمترین نکاتی که برای پرورش و تکثیر عروس هلندی در منزل باید در نظر داشته باشید، تشخیص جنسیت این پرنده می باشد و شما باید از این مسئله اطمینان پیدا کنید.
راه های مختلفی برای تشخیص جنسیت عروس هلندی وجود دارند، که عبارتند از: تشخیص جنسیت از روی ظاهر، تشخیص جنسیت از روی رفتار و تشخیص جنسیت با استفاده از آزمایش DNA.
روش سوم بهترین روش و مطمئن ترین روش محسوب می شود و به همه دارندگان عروس هلندی که قصد پرورش این پرنده در خانه را دارند پیشنهاد می کنیم که حتما از طریق آزمایش دی ان ای جنسیت پرنده های خود را مشخص کنند.
شرایط مناسب برای جفت گیری و تخم گذاری عروس هلندی
برای پرورش و تکثیر عروس هلندی در منزل باید شرایط مناسب جهت جفت گیری و تخم گذاری پرنده را فراهم کنید. تا پرنده در آرامش خاطر جهت تکثیر اقدام کند. اولین قدمی که در این مسیر باید بردارید، تهیه ی یک قفس بزرگ است.
جفت عروس هلندی برای جفت گیری و تخم گذاری نیاز به فضای بزرگ دارد. پس تا جایی که بودجه و فضای منزل شما اجازه میدهد قفس را بزرگ تهیه کنید. بعد از آن بهتر است که یک جعبه ی مخصوص برای تخم گذاری در داخل قفس پرنده قرار دهید تا عروس هلندی ماده بعد از جفت گیری به داخل این جعبه برود و تا زمان تخم گذاری و بیرون آمدن جوجه ها نیز از جعبه بیرون نخواهد آمد.
عروس هلندی نیاز به نور زیاد دارد پس بهتر است که قفس را در منطقه ای از منزل قرار دهید که نور کافی داشته باشد.
نکته ی مهم دیگر تغذیه پرنده می باشد. شما باید سعی کنید که همواره به تغذیه عروس هلندی در فصل جفتگیری و تخمگذاری اهمیت بدهید و از غذاهای سرشار از پروتئین برای پرنده و به ویژه پرنده ماده استفاده کنید.
منابع غذایی سرشار از پروتئین که برای عروس هلندی مناسب هستند، عبارتند از: تخم مرغ آب پز، میل ورم خشک، میل ورم زنده، سینه مرغ آب پز شده و…
هر کدام از این موارد می توانند تاثیر خاص خود را بگذارند. اما میل ورم قطعا تاثیر دو چندان خواهد داشت و جهت خرید میل ورم می توانید به وبسایت معتبر میل ورم آسیا مراجعه کنید تا انواع میل ورم های خشک و زنده را از این سایت خریداری کنید. در کنار منابع پروتئینی برای تغذیه عروس هلندی در فصل تخم گذاری و جفتگیری سعی کنید که از دانه های خوراکی و گیاهی هم استفاده داشته باشید.
سخن آخر
پرورش و تکثیر عروس هلندی در منزل می تواند کار نسبتاً ساده ای باشد، در صورتی که شما تمام نکات ذکر شده در این مطلب را یک به یک رعایت کنید و سعی کنید که شرایط مناسبی را برای جفتگیری و تخم گذاری پرنده فراهم کنید.
سؤالات متداول
بهترین روش تشخیص جنسیت عروس هلندی چیست؟
علمی ترین و مطمئن ترین روش ممکن برای تشخیص جنسیت عروس هلندی انجام آزمایش DNA می باشد.
مهمترین نیاز غذایی عروس هلندی ماده در دوران تخم گذاری چیست؟
عروس هلندی ماده در دوران تخم گذاری احتیاج بسیار زیادی به منابع پروتئینی مانند میل ورم و تخم مرغ آب پز دارد.
بهترین زمان برای اولین جفت گیری عروس هلندی چه سنی است؟
عروس هلندی از شش ماهگی به بلوغ می رسد. اما بهترین زمان برای عروس هلندی نر ۱۲ ماهگی و عروس هلندی ماده ۱۸ ماهگی می باشد. پس حتما این نکته مهم سنی را رعایت کنید.