بیماری های خود ایمنی در سگ

بیماری های خود ایمنی در سگ

بیماری های خود ایمنی در سگ به دسته های مختلفی تقسیم می‌شوند و ممکن است که در سنین مختلف برای سگ ها رخ دهند‌.  این بیماری ها به سیستم ایمنی بدن سگ مربوط می‌ شوند که ممکن است علائم خود را در پوست، چشم، مغز، کلیه، مفصل ها، استخوان، خون و سایر قسمت های بدن نشان دهند.

 اگر سگ شما مدام بیمار است و هنوز دامپزشکان نتوانستند علت دقیقی برای این بیماری مشخص کنند و هنوز تشخیصی از این بیماری ندادند، باید به این مسئله شک کنید که شاید سگ شما به بیماری خود ایمنی مبتلا شده است.

بیماری های خود ایمنی به این شکل اتفاق می‌ افتند که سیستم ایمنی بدن به سلول‌ های سالم حمله می‌ کنند و بدین ترتیب سگ دچار بیماری خواهد شد.

 بیماری های مربوط به سیستم ایمنی نه فقط برای سگ ها بلکه برای همه حیوان ها و حتی انسان ها اتفاق می افتند. این بیماری ها در روزهای اولیه شاید علائم خاصی نداشته باشند. اما به مرور زمان علائم جدی و بسیار خطرناک پیدا می کنند‌. که تا آخر عمر با سگ همراه هستند و در نتیجه شما باید به فکر یک روش درمان و روش جلوگیری کننده از پیشرفت این بیماری در بدن سگ باشید.

در بدن سگ ها بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بیشتر روی پوست، چشم، کلیه، مفصل و مغز استخوان تأثیر می‌ گذارند و این قسمت ها از بدن را درگیر می‌ کنند‌‌.

بیماری های خود ایمنی در سگ
بیماری های خود ایمنی در سگ

در واقع بیماری های خود ایمنی در سگ شاید در مراحل اولیه چندان خطرناک نباشند. اما وقتی که به مراحل پیشرفته‌ تر برسند خطرات جدی دارند و در نتیجه باید تشخیص درستی از آن ها داده شود تا بتوان درمان مناسبی را برایشان در نظر گرفت.

انواع بیماری های خود ایمنی در سگ

بیماری های خود ایمنی در سگ انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها علائم خاص خود را نیز دارا می باشند.

این بیماری ها عبارتند از:

  • کراتوکونژونکتیویت سیکا (خشکی چشم)
  • ترومبوسیتوپنی (تخریب پلاکت خون)
  • پمفیگوس فولیاسئوس (بیماری پوستی)
  • پلی آرتریت  (التهاب مفاصل)
  • بیماری التهابی مغز

هر کدام از این بیماری ها می توانند خطرات جدی خود را داشته باشند و اگر درمان نشوند قطعاً آسیب رسان هستند و شما باید به فکر درمان قطعی این بیماری ها باشید‌. تا بتوانید این مشکلات را در بدن سگ خود درمان کنید.

دلایل بروز بیماری های ایمنی در سگ

امروزه بیماری های خود ایمنی در سگ دلایل مختلفی دارند و هر بیماری به مسئله ی خاصی ارتباط پیدا می‌ کند که در ادامه این دلایل را به تفصیل بررسی خواهیم کرد.

بیماری های خود ایمنی در سگ

ژنتیک

قطعاً یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری های خود ایمنی در سگ، ژنتیک می باشد‌. برای مثال سگ های نژاد تازی ایتالیایی بسیار بیشتر از سایر نژاد ها در معرض این گونه از بیماری‌ ها قرار دارند.

دارو

مصرف مداوم برخی از دارو ها مانند: آنتی بیوتیک ها، پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و… باعث نارسایی کلیوی و در نهایت بروز بیماری های خود ایمنی در سگ می شوند.

عفونت

عفونت هایی که از طریق کنه و سایر حشره ها و حیوانات به سگ ها منتقل می شوند، باعث بروز بیماری های خود ایمنی در سگ خواهند شد. علاوه بر این عفونت های مزمن مانند عفونت دریچه قلب و عفونت مهره ها و طناب نخاعی هم این بیماری را در پی خواهند داشت.

سرطان

یکی از عوامل بروز بیماری های خود ایمنی در سگ سرطان می باشد‌. سرطان هایی که به غدد لنفاوی بستگی دارند و حتی سرطان خون می توانند بیماری خود ایمنی را به دنبال داشته باشند. از آن جایی که برای درمان سرطان سگ نیاز به شیمی درمانی و پرتودرمانی دارد، این روش های درمانی سیستم ایمنی سگ را بسیار ضعیف خواهند کرد و در نتیجه سگ در معرض بیماری های مربوط به سیستم ایمنی قرار می گیرد‌‌.

تشخیص و درمان بیماری خود ایمنی سگ

برای درمان بیماری های خود ایمنی در سگ در ابتدا دامپزشک باید نوع بیماری را به درستی تشخیص دهد. تشخیص این بیماری هم بستگی به درگیری قسمت مشخصی از بدن سگ خواهد داشت.

 در واقع نوع بیماری خود ایمنی به این موضوع بستگی دارد که کدام اعضای بدن سگ درگیر بیماری می شود و تحت تاثیر قرار می‌ گیرد. در همین راستا انجام آزمایش‌ های مختلف می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

دامپزشک برای درمان بیماری سگ به تجویز داروهای استروئیدی می پردازد‌. تا عوامل بیماری زا در بدن را سرکوب کند‌. علاوه بر این می توان از تترا سایکلین و نیاسینامید هم برای سگ ها استفاده داشت تا بیماری خود ایمنی کنترل شود و بهبود پیدا کند‌.

بیماری های خود ایمنی در سگ

 این بیماری در صورتی که بسیار جدی باشد شاید درمان طولانی تری را نیاز داشته باشد و احتمال اینکه تا آخر عمر با سگ همراه باشد هم وجود دارد.

سخن آخر

از آنجایی که بیماری های خود ایمنی در سگ ارتباط مستقیم با سیستم ایمنی دارند، شما باید سعی کنید که به بهترین شکل ممکن سیستم ایمنی سگ خود را تقویت کنید‌‌. تا بدین ترتیب سگ شما با سیستم ایمنی تقویت شده در برابر این بیماری ها مقاومت بیشتری داشته باشد.

 برای تقویت سیستم ایمنی هم بهترین اقدام استفاده از تغذیه مناسب در رژیم غذایی روزانه سگ می باشد. منظور از تغذیه مناسب به کار بردن انواع پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی در غذای روزانه سگ ها است‌.

 شما باید از غذاهایی برای سگ خود استفاده کنید که یک منبع غنی از انواع پروتئین ها و ویتامین ها باشد و در همین راستا سایت میل ورم آسیا انواع غذاهای سگ را در کیفیت بالا و با پروتئین و ویتامین غنی برای شما خریداران گرامی عرضه کرده است. تا بتوانید برای جلوگیری از بیماری های خود ایمنی در سگ از این غذاها استفاده داشته باشید.

سؤالات متداول

آیا بیماری های خود ایمنی در سگ باعث بروز مرگ هم می شوند؟

 در اکثر موارد این بیماری ها در صورت کنترل شدن، خطر جدی ندارند و باعث مرگ نخواهند شد. اما به شرطی که شما به سرعت این بیماری را تشخیص دهید و با مشورت دامپزشک از داروهای لازم برای کنترلش استفاده کنید.

ریشه اصلی بیماری خود ایمنی در بدن سگ چیست؟

 دلیل اصلی این بیماری نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی یا نارسایی کبدی می باشد

بیماری های خود ایمنی در بدن سگ کدام اعضا را تحت تاثیر قرار می دهند؟

 چشم، مغز، کبد و کلیه در این مشکل در بدن سگ بیشتر آسیب می بینند.

5/5 - (1 امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *