کرم میلورم مرحله نهایی یک حشره نیست! بلکه تنها یک مرحله از مراحل رشد سوسکی به نام سوسک تاریکی است. این موجود منحصر به فرد عموما به عنوان غذایی مفید برای پرورش دیگر جانوران نظیر آبزیان، پرندگان و ماکیان مورد استفاده قرار میگیرد یا به عنوان طعمه در هنگام صید ماهی بر روی قلاب قرار داده میشود. آنها پس از خروج از تخم شروع به خوردن غذا میکنند و تقریبا از خوردن هر نوع گیاهی لذت برده و آن را با ولع میخورند؛ البته آنان زمانیکه با کمبود غذا مواجه شوند یکدیگر را طعمه قرار میدهند. دوره زندگی آنها محدود است و پس از سپری کردن آن به شکل شفیره در آمده و پس از آن به سوسک تبدیل میشوند. در این مقاله حقایقی جالب درباره میلورم این موجود خاص بیان شدهاند که دانستن آنها خالی از لطف نخواهد بود.
حقایقی جالب درباره میلورم
- میلورم کرم نیست!
میلورم تنها مرحلهای از مراحل رشد حشرهای به نام سوسک تاریکی است. سوسک تاریکی پس از لقاح تخمگذاری میکند. از این تخمها پس از مدت زمانی معین لارو میلورم یا همان کرم آرد بیرون میآید که این کرم نیز بعد از زمانی مشخص به شفیره و در انتها به سوسک تبدیل میشود.
2. کرم میلورم پا و اسکلت دارد
ممکن است در نگاه اول تعجب بر انگیز باشد چرا که هنوز نگاه به لارو میل ورم نگاه به یک کرم است نه یک مرحله از رشد سوسک.
اگر که به میلورم با دقت نگاه شود جزئیات بیشتری نظیر پاهایشان که در کنار سر و بر روی قفسه سینه قرار دارند مشاهده میشوند. آنها یک اسکلت بیرونی دارند که کرمهای دیگر ندارند. اسکلت آنها ساخته شده از کلسیم نیست و ماده سازنده آن کتین است که به عنوان یک فیبر شگفتانگیز شناخته میشود.
3. میل ورمها آفاتی آفریقایی هستند.
میل ورمها از آفریقا مهاجرت کرده و به دیگر قارهها رفتند. در واقع این حشره بومی آفریقا بوده که در طی زمان و با پنهان شدن در محمولههای غلاتی که به آمریکای شمالی، اروپا و … فرستاده میشدند در دیگر مناطق رشد و نمو پیدا کردند.
ناگفته نماند که لارو میلورم در ابتدا به عنوان آفت شناخته میشد و پس از تحقیق و پژوهشی که درباره آن انجام گرفت به مفید بودن آن برای رشد برخی از جانداران و حتی انسان پی برده شد.
4. میل ورمها عاشق تاریکی هستند.
میلورم لارو سوسک تاریکی است. سوسک تاریکی همانطور که از نامش مشخص است تاریکی را دوست دارد و در آن فضا رشد پیدا میکند. پس اگر که فردی به دنبال پرورش میلورم است باید شرایط رشد آن را نظیر ایجاد فضایی تاریک مهیا سازد.
برخی دیگر از حقایق
5. کرم میل ورم زنده را میتوان در یخچال نگهداری کرد.
ممکن است تعجب بر انگیز به نظر برسد اما میتوان کرم میل ورم را در یخچال و در دمای کمتر از منفی ده قرار داد بدون آنکه آسیبی ببیند یا بمیرد. در واقع این حشره در برابر چنین دمایی مقاومت خوبی از خود نشان میدهد اما تنبل میشود یعنی رشد او به کندی انجام خواهد گرفت.
این روش برای زمانی مناسب است که افراد میخواهند چرخه زندگی میلورم به کندی پیش رود.
6. یک سوسک تاریکی ماده میتواند صدها تخم بگذارد و دیگر سوسکها آنها را بخورند.
شاید اگر که گفته شود تمامی تخمها میل ورم نمیشوند یا تمامی میل ورمها به شفیره تبدیل نمیشوند درستتر باشد. سوسکهای ماده حدود 300 تا 500 تخم کوچک میگذارند. این تخمها تا به لارو تبدیل شوند مدت زمانی به طول میانجامد. در این مدت سوسکها در صورت کمبود مواد غذایی تخمها یا کرمهای کوچک را میخورند.
7. کرم میلورم میتواند یونولیت بخورد.
ممکن است خندهدار به نظر برسد اما حقیقت دارد. میل ورمها در حالی که کاملا سالم هستند، به خوردن یونولیت علاقه نشان میدهند. آنها میتوانند در روز میتوانند چند میلیگرم یونولیت بخورند.
بر اساس پژوهشهای انجام گرفته بر روی دو گروه از میلورمها با تغذیه سالم و تغذیه یونولیت پس از یک ماه در کمال تعجب هر دو گروه سالم و بانشاط بودند.
8. کرم میلورم همچون مار پوستاندازی میکند!
همانطور که بیان شد اسکلتی از کیتین بخش نرم لارو میل ورم را در بر میگیرد. این اسکلت به دلیل سختی، قابل رشد نیست اما بخش نرم کرم رشد میکند تا جایی که به حدود سه سانتیمتر برسد. به همین منظور کرم مجبور میشود چندین بار اسکلت بیرونی خود را شکسته و اسکلتی دوباره ایجاد کند. پس از انداختن اسکلت میلورم نرم و سفید است و به تدریج تغییر رنگ داده و به زرد تا قهوهای روشن تبدیل میشود.
یک کرم آرد در این مرحله بین 8 تا 20 بار اسکلت خود را انداخته و اسکلت جدیدی میسازد.
9. میلورم مادهای مغذی
لارو میلورم سرشار از پروتئین و مواد مغذی دیگر است. گفته شده که هر 100 گرم میلورم 206 کالری دارد و هر یک از آنها به صورت زنده متشکل از 20 درصد پروتئین، 13 درصد چربی، 2 درصد فیبر و بالغ بر 60 درصد آب است. البته میزان پروتئین موجود در میلورم خشک بیشتر است.
10. شفیره کرم میلورم نه غذا میخورد و نه حرکت میکند.
کرم میل ورم پس از اتمام این مرحله از چرخه حیات سوسک تاریکی به شفیره تبدیل میشود. شفیره کاملا غیر فعال است. این بدین معنا میباشد که نه دهانی دارد برای خوردن و نه مقعدی برای مدفوع کردن و نه از جای خود حرکت میکند و در واقع مرحلهای است برای دگردیسی و تبدیل از لارو به سوسک تاریکی.